[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » СВІТОВІ ДИСКУСІЇ » Світ на долонях » Стали відомі імена десятьох переможців 3-го етапу молодіжн
Стали відомі імена десятьох переможців 3-го етапу молодіжн
DimaДата: Середа, 26.05.2010, 12:07 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувачі
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
21 травня 2010 року до Києва прибули автори 10-ти найкращих проектів-переможців 3-го етапу молодіжного проекту «ОЗДОРОВИ СУСПІЛЬСТВО», який Фонд Братів Кличків виконує спільно з Фондом Конрада Аденауера. Далі на лідерів конкурсу чекає велика робота з втілення своїх ідей у життя та фінальне визначення абсолютного переможця проекту.
Восени минулого року українське суспільство стало свідком презентації нового молодіжного проекту Фонду Братів Кличків та Фонду Конрада Аденауера – «ОЗДОРОВИ СУСПІЛЬСТВО!», покликаного підняти серед молодих людей тематику загальнолюдських цінностей та спонукати замислитися їх над тим, як можна поліпшити співіснування людей у суспільстві та яку роль при цьому могла б відігравати їх власна діяльність. Першим кроком у реалізації проекту став конкурс есе, що мав на меті заохотити українську молодь замислитися над тим, що саме вона може зробити для створення здорового суспільства та визначити коло молодих лідерів, які бажають зробити свій внесок у розбудову здорового суспільства в Україні.
За результатами конкурсу есе було відібрано 50 переможців з усіх куточків України, які взяли участь роботі «Творчих студій», головним завданням якого було надати методологічні знання та сформувати практичні навички написання та реалізації соціальних проектів. Програма «Творчих студій» дозволила максимально якісно та ефективно використати час перебування молоді у Києві, а також була дуже насиченою та різноплановою. Окрім захоплюючої роботи у форматі Open Space, де були розроблені практичні заходи для покращення суспільного життя, учасники проекту мали змогу особисто поспілкуватися з Віталієм Кличком, засновником Фонду Братів Кличків та керівником представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні, паном Ніко Ланге. Почесні гості висловили свої думки щодо цінностей, які панують у розвинутих країнах Європи та обговорили ті життєво необхідні кроки, на які вже дуже довго чекає Україна. Наступним кроком проекту «Оздорови суспільство!» став конкурс проектів серед участиків «Творчих студій», за результатами якого і були визначені 10 переможців 3-го етапу молодіжного проекту «ОЗДОРОВИ СУСПІЛЬСТВО».
Отже, в 3-му етапі проекту «ОЗДОРОВИ СУСПІЛЬСТВО» перемогли та отримали гранти на реалізацію своїх ідей :
1. Білаш Вікторія, м. Іллінці, Вінницька обл., проект "Крок у майбутнє", спрямований на формування професійних орієнтирів випускників 9-х та 11-х класів.

2. Войтинська Марія, м. Львів, проект «Організація творчих студій пальчикового живопису для дітей із вадами зору».

3. Дворницька Мирослава, м.Хмільник, Вінницька обл., проект «Пізнай самого себе» з організації та проведення молодіжного творчого фестивалю.

4. Мацегора Анастасія, м. Харків, проект «Життя для мистецтва», спрямований на підвищення культурного рівня населення шляхом впровадження мистецтва у повсякденне життя.

5. Корнієнко Алла, м. Хмільник, Вінницька обл., проект «У здоровому тілі – здоровий дух» з організації та проведення літнього табору з елементами спортивного туризму.

6. Іванова Марія, Тищенко Олена, Радіонова Ірина, Купріянчук Ольга, м. Київ, м. Суми,

проект «Освіта серцем», спрямований на покращення рівня освітньої підготовки вихованців дитячих будинків.

7. Добрякова Ольга, м. Житомир, Проект «Дитинство у спогадах» зі створення фотоархіву на згадку про дитинство для вихованців дитячих будинків.

8. Редько Марія, м. Дніпропетровськ, проект «Спортивно-розважальний Квест» з організації активного дозвілля для дітей в селах та селищах міського типу.

9. Турченяк Тарас, м. Жидачів, Львівська обл., проект «Реалізація місцевої ініціативи з формування екологічної мережі силами самої громади».

10. Корбут Анна, м. Харків, проект «Ввімкни світло на 10 000 ВАТ!», спрямований на підвищення рівня соціальної активності, відповідальності і толерантності серед молоді.

Головними критеріями в оцінці та визначенні переможців стали творче розкриття теми, логічне та грамотне висвітлення своєї думки та реалістичність ідей автора.

Наступним кроком у реалізації масштабного та довготривалого проекту «ОЗДОРОВИ СУСПІЛЬСТВО» є втілення 10 проектів-переможців у життя. Автори найуспішнішої моделі здорового суспільства у своїй громаді матимуть змогу відвідати Німеччину та поділитися своїм досвідом із закордонними колегами.

«Кожен з десяти проектів-переможців є унікальним. Кожен з них спрямований на вирішення проблем у різних соціальних сферах. Наша ціль - допомогти активній молоді втілити свої ідеї у життя і разом визначити та розповсюдити успішні моделі оздоровлення Українського суспільства», - коментує Ганна Старостенко, Виконавчий директор «Фонду Братів Кличків».

 
Форум » СВІТОВІ ДИСКУСІЇ » Світ на долонях » Стали відомі імена десятьох переможців 3-го етапу молодіжн
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: