Головна » 2009 » Жовтень » 2 » 05.10.2009 Програма розвитку ООН презентуватує новий Звіт з людського розвитку 2009 «Подолання перешкод: людська мобільність та розвиток»
08:57
05.10.2009 Програма розвитку ООН презентуватує новий Звіт з людського розвитку 2009 «Подолання перешкод: людська мобільність та розвиток»

5 жовтня 2009 року об 11:00 год., з нагоди офіційної презентації в Україні глобального Звіту з людського розвитку, представники Міністерства праці та соціальної політики України та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй запрошують на прес-конференцію на тему:
«Cвобода та пересування: як міграція людей може стимулювати розвиток людського потенціалу в світі та Україні».

Прес-конференція відбудеться в понеділок, 5 жовтня, з 11.00 до 12.15 години в Медіа-Холі інформаційного агентства ІМК («ІнтерМедіа Консалтинг») за адресою:  вул. Богдана Хмельницького, 17/52-а, перший поверх, бізнес-центр «Леонардо». Початок реєстрації – о 10:30 год.

Звіт з людського розвитку «Подолання перешкод: людська мобільність та розвиток» офіційно виходить в світ 5 жовтня в Таїланді. Презентація Звіту в Києві відбуватиметься одночасно з більш, ніж 100 країнами світу. Автори Звіту пояснюють чому право на свободу пересування є невід’ємним правом людини. У Звіті аналізуються міграційні потоки в сучасному світі за останні 25 років – хто, куди, коли і навіщо мігрують – а також аналізуються широкомасштабні наслідки людського пересування для мігрантів та їх родин, а також, для тих місць, які вони залишають та до яких вони прямують. У Звіті пропонується низка заходів та рекомендацій міжнародним урядам, представникам недержавного сектору та іншим зацікавленим організаціями, які спроможні покращити перспективи життя мігрантів. 
Учасники прес-конференції:

- Олів’є АДАМ – Координатор системи ООН, Постійний представник Програми розвитку ООН в Україні;- - Тетяна ПЕТРОВА – начальник Управління політики зайнятості та трудової міграції Міністерства праці та соціальної політики  України;
- Дайва ВІЛКЕЛІТЕ – старший Координатор  програм  Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні;
- Ірина ПРИБИТКОВА – доктор економічних наук, професор, провідний науковий співробітник Інституту соціології НАН України. 

З питань акредитації просимо звертатися до Олени Садовнік
за тел. (044) 254 00 35, або електронною поштою за адресою info@undp.org.ua

Довідка: Звіти з людського розвитку Програми розвитку ООН (ПР ООН) друкуються щорічно, починаючи з 1990 року. Звіт є незалежним виданням, містить альтернативний погляд на критичні питання розвитку людини у сучасному світі. Кожний Звіт містить показники індексу людського розвитку, статистичні дані, рейтинги 182 країн світу, аналіз, які викликають увагу світової громадськості до проблем, які зосереджуються на людині в центрі стратегій та політик – економічних, соціальних, політичних, культурних. В розрахунках індексу використовуються три основні показники: ВВП на душу населення, очікувана тривалість життя при народженні, рівень освіченості населення.

Додаткову інформацію можна отримати на вебсайті: http://hdr.undp.org


 

Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 1656 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0