Головна » 2012 » Вересень » 9 » Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" - 09.09.2012 - 1
18:10
Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" - 09.09.2012 - 1
Фантастична акваторія Азовського моря від фотомитця Олексія Михалевського та проекту "Вікно у Маріуполь"! Конкурс на участь у стажуванні в Верховній Раді АР Крим
Програма сприяння Парламенту України спільно з Верховною Радою Автономної Республіки Крим розпочинає програму стажування в Верховній Раді АРК у 2012-2013 роках
Програма сприяння Парламенту України університету Огайо (Програма розвитку законотворчої політики ПСП-ІІ), що здійснюється за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), спільно з Верховною Радою Автономної Республіки Крим, розпочинає програму стажування в Верховній Раді Автономної Республіки Крим у 2012-2013 рр.
Мета програми - надати молодим громадянам України можливість взяти безпосередню участь у нормотворчому  процесі та процесах прийняття державних рішень, набути досвіду роботи в державних органах влади, і таким чином створити передумови для їх професійного зростання і успішної суспільно-політичної діяльності. За час стажування учасники Програми засвоюють цінні професійні та комунікативні навички, які сприяють досягненню цих завдань.


Всеукраїнська науково-практичної конференції молодих вчених і студентів «ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ КУЛЬТУРИ ОСОБИСТОСТІ» 
НАПРЯМКИ РОБОТИ: 
• Особистість в умовах становлення інформаційного суспільства 
• Інформатизація як чинник соціалізації молоді 
• Документно-інформаційне забезпечення діяльності установи в умовах інформатизації 
• Університет як комунікативна модель інформаційної епохи 
• Історична динаміка інформаційно-культурного простору 
• Етнокультурні процеси у сучасному інформаційному суспільстві 
Термін подачі тез доповідей та заявки на участь в конференції – до 01 жовтня 2012 р. включно. 


VІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених «Особливості інтеграції України у світовий економічний та політико-правовий простір»
Основні напрями роботи конференції (секції) і питання, що пропонуються до обговорення: 
- Розвиток інтеграційних процесів в умовах глобального середовища: політичний аспект;
- Розвиток міжрегіональної взаємодії та транскордонного співробітництва в умовах інтеграційних пріоритетів;
- Особливості розвитку зовнішньоекономічних та політичних відносин України в умовах глобалізації;
- Розвиток міжнародних фінансово-кредитних та валютних відносин в умовах глобалізації та участь України на світовому фінансовому ринку;
- Інноваційно-інвестиційна діяльність України у світових координатах розвитку;
- Проблеми міжрегіональної та міжгалузевої співпраці в умовах глобалізації;
- Забезпечення конкурентоспроможності галузей та регіонів національної економіки;
- Проблеми забезпечення сталого розвитку країн в контексті сучасних світових процесів.


Шостий конкурс на здобуття іменних стипендій юридичної фірми "Астерс" "Астерс" для студентів юридичних спеціальностей вищих навчальних закладів


Протягом вересня-жовтня 2012 року в чотирьох містах України відбудуться дводенні тренінги "Журналістська етика у висвітленні діяльності органів і установ кримінально-виконавчої системи України”, організовані Всеукраїнським центром правової допомоги "Громадський захисник” за фінансової підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні.
Участь безкоштовна. Відібрані та запрошені будуть забезпечені харчуванням і проживанням, а також компенсацією вартості проїзду (за наявності оригіналів квитків).



Запрошення на навчальні семінари "Через залучення жінок до політики до розширення їх прав та можливостей в соціальній та економічній сферах"
До участі в відборі на семінари запрошуються: жінки-депутати місцевих рад; жінки-активістки місцевих громад (члени громадських організацій, політичних партій, помічниці депутатів, учасниці органів самоорганізації, активістки ОСББ, благодійних фондів, активні жінки на місцевому рівні).
Участь безкоштовна. Відібрані та запрошені будуть забезпечені проживанням і харчуванням, а також компенсацією транспортних витрат.


ІV Київська Міжнародна Модель Організації Об’єднаних Націй - реєстрація до 10 вересня
З 26 по 28 вересня 2012 року ВМГО «Всеукраїнська Асамблея Молоді» спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка за сприяння представництва ООН в Україні проводять ІV «Київську Міжнародну Модель Організації Об’єднаних Націй» http://vk.com/kievmun2012 . 


VII Международная научно-практическая конференция для студентов, аспирантов и молодых ученых «ЭКОНОМИЧЕСКОЕ РАЗВИТИЕ СТРАНЫ И РЕГИОНОВ: ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА»
Детальна інформація



V Международная заочная научно-практическая конференция «Научная дискуссия: вопросы экономики и управления»
Менеджмент Экономика
Прием материалов до: 17 Сентября, 2012
Рассылка сборников: 17 Октября, 2012


V Международная заочная научно-практическая конференция «Научная дискуссия: вопросы социологии, политологии, философии, истории»
История Политология Социология Философия
Прием материалов до: 18 Сентября, 2012
Рассылка сборников: 18 Октября, 2012



V Международная заочная научно-практическая конференция «Научная дискуссия: вопросы педагогики и психологии»
Педагогика Психология
Прием материалов до: 24 Сентября, 2012
Рассылка сборников: 24 Октября, 2012


V Международная заочная научно-практическая конференция «Научная дискуссия: вопросы юриспруденции»
Юриспруденция
Прием материалов до: 1 Октября, 2012
Рассылка сборников: 1 Ноября, 2012



V Международная заочная научно-практическая конференция «Научная дискуссия: инновации в современном мире»
Архитектура Биология Ветеринарные науки География Геология Инновации Искусствоведение История Математика Медицина Педагогика Политология Психология Сельскохозяйственные науки Социология Технические науки Фармацевтические науки Физика Филология Философия Химия Экономика Юриспруденция
Прием материалов до: 3 Октября, 2012
Рассылка сборников: 3 Ноября, 2012



Майстер-клас Володимира Федоріна "Як брати і редагувати інтерв'ю" (головний редактор Forbes Україна)
Більше про те, як готуватися до бесіди з героєм, з чого краще журналістові почати розмову і за чим стежити протягом усього інтерв'ю, як правильно закінчити зустріч з героєм, що робити, якщо потенційний герой вашого інтерв'ю не погоджується розмовляти з вами, як реагувати, якщо після узгодження ви не впізнаєте свій текст, – у майстер-класі Володимира Федорина "Як брати і редагувати інтерв'ю". 


Запись Вебинара "Study Worldwide"
Представляем ЗАПИСЬ бесплатного вебинара о международных возможностях обучения, работы и развития за рубежом, который состоялся 11.08.2012.
Вебинар провела опытный человек, которому есть что рассказать - Евгения Дядько, путешественница, автор блога "Искусство удивляться жизни", бизнес-тренер, к.е.н., доцент кафедры международной экономики Днепропетровского университета Альфреда Нобеля, работала начальником международного отдела в этом университете.



Державна служба молоді та спорту України запровадила телефон довіри для звернень спортсменів та тренерів 
З метою вдосконалення роботи зі зверненнями спортсменів та тренерів з різних питань, проблем, побажань та зауважень Державна служба молоді та спорту України запровадила телефон довіри.


Майстри фехтування проведуть майстер-класи для жителів семи міст
Починаючи з 8 вересня 2012 року у семи містах України відбудуться майстер-класи з фехтування. Акція розпочнеться на столичному Хрещатику в рамках Олімпійського уроку та Дня Фізичної культури.
Київ, Одеса, Миколаїв, Дніпропетровськ, Львів, Ужгород, Запоріжжя


2013 Call for Applications : UNESCO-Aschberg Bursaries for Artists is open! The Programme promotes the mobility of young artists in order to enrich their personal perspectives, to develop their creative project, enabling them to engage in a cultural diversity dialogue.


Мрієш про стажування в ООН? Представництво Програми розвитку ООН та Інформаційний центр ООН запрошує стажерів! 


Оголошується набір учасників програми «Факультет міжнародного співробітництва та молодіжної громадської дипломатії». Програма проводиться за підтримки Державної служби молоді та спорту України.
Мета: підвищення рівня залучення соціально-орієнтованих українських НГО в міжнародну діяльність шляхом створення команди представників НГО


ІІ Стипендіальний конкурс Ліги студентів АПУ за підтримки ЮФ «Лавринович і Партнери»
Тема конкурсної роботи: "Проблемні питання набуття нерезидентами істотної участі у банках та інших фінансових установах в Україні".
Строк подання робіт: з 20 вересня до 20 жовтня 2012 року.


Міжнародний тренінговий курс для мультиплікаторів молодіжних проектів (Польща)
СМГО «Центр європейських ініціатив» оголошує набір учасників тренінгового курсу для мультиплікаторів, що відбудеться з 14 по 20 жовтня 2012 року у молодіжному центрі «Мотич Лешний» поблизу м. Люблін (Польща).
Учасники тренінгу - молодіжні працівники та молодіжні лідери з України, Польщі, Німеччини, які бажають навчитись інструментам та методам координації молодіжних проектів.


6-й конкурс проектів програми ЄС Темпус
Черговий конкурс планується розпочатись напочатку листопада 2012 р. з кінцевим терміном - лютий 2013 р.
Запрошуємо розпочинати роботу над підготовкою нових проектів та доопрацювання заявок, що не були профінансовані минулого конкурсу. Попередньо рекомендовані національні пріоритети вже на нашому сайті, регіональні пріоритети не змінювались протягом попередніх конкурсів. 


Одноденні стажування «Технології електронного урядування на прикладі Вінницької міської ради»
ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» запрошує представників муніципальних утворень (групи до 10 чоловік) взяти участь в серії одноденних стажувань «Технології електронного урядування», яка триватиме протягом вересня-грудня 2012 р.
В програму стажування входить: 
- демонстрація досвіду Вінницької міської ради з впровадження технологій е-урядування; 
- навчання основам функціонування системи е-урядування в Україні та Східній Європі. 


Інститут масової інформації ініціює проведення Конкурсу «Лови «джинсу»!» для всіх читачів друкованих ЗМІ та Інтернет-видань. 
Ідея конкурсу проста – знайти у пресі матеріал, який замаскований під журналістську статтю, але насправді написаний на користь конкретної особи чи політичної сили. 


Тренінг для журналістів регіональних ЗМІ
ВГО «Всеукраїнський центр правової допомоги «Громадський захисник» запрошує журналістів регіональних ЗМІ взяти участь у дводенних тренінгах на тему «Журналістська етика у висвітленні діяльності органів і установ кримінально-виконавчої системи України»


Ресурсний центр ГУРТ за підтримки Шведського агентства з міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) і Міжнародного бюро праці (ILO) створюють Вам унікальну можливість – взяти участь у тренінговій програмі «Розпочни свій бізнес» та отримати практичні знання та навички, необхідні для започаткування та ведення бізнесу 
Час та місце проведення тренінгів:
м. Чернівці:18-20 жовтня  2012 р.
м. Запоріжжя: 8-10 листопада 2012 р.
м. Одеса: 15-17 листопада 2012 р.
УВАГА! Участь у тренінгу відібраних учасників – БЕЗКОШТОВНА.
Проживання, харчування та проїзд до місця проведення тренінгу учасники покривають самостійно.



Вакансія модератора інтернет ресурсу
У рамках нового проекту МГО «Інтерньюз-Україна» шукає здібних та мотивованих фахівців на короткострокову позицію «Модератора інтернет ресурсу»
 


Конкурс грантів на залучення ОГС до процесу конституційної реформи
Проект USAID «Справедливе правосуддя» оголошує конкурс грантів на сприяння залученню громадянського суспільства до процесу конституційної реформи в Україні.
Метою грантової програми є підсилення участі громадянського суспільства в процесі законотворення, конституційної реформи та діяльності Конституційної Асамблеї.


Оновлений графік проведення семінарів IFES для юристів виборчих штабів, кандидатів у депутати та представників політичних партій "Оскарження порушень законодавства про вибори народних депутатів України”.
6 вересня, Четвер, Донецьк 
11 вересня, Вівторок, Львів 
15 вересня, Субота, Сімферополь 
17 вересня, Понеділок, Одеса 
21 вересня, П’ятниця, Дніпропетровськ 
25 вересня, Вівторок, Хмельницький 
27 вересня, Четвер, Харків 
Заохочуємо учасників вказаних та сусідних регіонів повідомляти про свою зацікавленість асистенту програми Реформування виборчого законодавства Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) пану Анастасу Бойко за телефоном +38 096 617 21 45 та aboiko@ifes.org


Міжнародна навчальна програма ознайомлення з інституціями Євросоюзу та Радою Європи
З 20 по 27 жовтня ми організовуємо осінню навчальну програму ознайомлення з роботою Суду ЄС, Європарламенту та Єврокомісії (плюс Ради Європи) у співпраці з Київським ІМВ та університетем Крок. До участі запрошені теж студенти інших вузів.
Участь у освітній поїздці передбачає, зокрема, відвідування Суду ЄС, Європарламенту, Європейської комісії та Ради Європи, факультативне відвідування Паризького інституту політичних наук. За браком фінансування учасники Програми сплачують вартість освітніх подорожей самостійно. Кількість місць обмежена.


Набір цільових груп для проходження курсу навчання за напрямом «Технології Е-урядування»
Мета навчального курсу – підвищення рівня знань та практичних навиків представників влади, бізнес-структур та громадськості у сфері е-урядування та е-демократії.
Програма навчального курсу включає 10 двохгодинних занять та складається з трьох частин: 
- теоретичні аспекти е-урядування та е-демократії (4 заняття); 
- практичні аспекти впровадження технологій е-урядування (4 заняття); 
- загальні навики використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій (2 заняття). 
Навчання здійснюється на безоплатній основі. По завершенню курсу учасники отримують відповідні сертифікати. 


Конкурси, спрямовані на розвиток аналітичної спроможності НУО та підтримку ресурсних центрів для ОСН
1) Мета конкурсу "Підвищення аналітичної спроможності неурядових громадських організацій для впливу на процеси прийняття рішень органами місцевої та регіональної влади” – сприяти підвищенню аналітичної спроможності представників місцевих і регіональних громадських організацій, які використовують підходи й методи аналізу публічної політики, шляхом підготовки пропозицій до місцевих / регіональних політик під керівництвом провідних вітчизняних аналітиків. 
2) Мета конкурсу "Розвиток системи ресурсних центрів для органів самоорганізації населення” – покращення діяльності органів самоорганізації населення через створення нових або підтримку наявних ресурсних центрів для ОСН. 


MBA25 в Киеве! Твой шанс встретиться с лучшими бизнес-школами мира (02 октября)
Компания MBA Strategy приглашает вас на уникальное MBA событие в столице Украины, в котором примут участие представители приемных комиссий, выпускники самых известных бизнес-школ, а также опытные профессионалы в сфере бизнес-консалтинга.


Scholarships for Students and Scientists from EE to study in Bavaria, Germany
Deadline: 1st December, 2012 and 15 January, 2013
Open to: Graduates from Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Hungary, Poland, Romania, Serbia, Slovakia and Ukraine are eligible to apply
Scholarship: 700 € monthly, 8400 € per year
The Bavarian Academic Center for Central, Eastern and Southeastern Europe (BAYHOST) is a cooperative institution of all Bavarian universities, universities of applied sciences and art academies. They provide information about research cooperation, coordinate academic relations with Eastern Europe and support academic exchanges between students and scientists. We strive to promote and intensify cooperation in research and teaching with universities in Eastern Europe and to establish new contacts with potential partners.


The Fujitsu Scholarship  (Japan, Hawaii, Thailand, Singapore)
The Fujitsu Scholarship supports your development as a global leader by funding your participation in the Global Leaders for Innovation and Knowledge program. Hone your leadership vision with this specialized program, delivered by Fujitsu-JAIMS Foundation, with multi-campus network of Japan, Hawaii, Thailand, and Singapore. The diverse student body and rigorous curriculum will stretch you to be your best, and prepare you to lead your organization to success in the 21st Century. 


Canon Foundation in Europe Research Fellowships, Japan
Annually, the Canon Foundation in Europe grants up to 15 Fellowships to highly qualified European and Japanese researchers. European nationals should have permanent citizenship in the country.
The candidates hold a doctorate or at least a Master’s degree. They are eligible during the ten-year period following the successful completion of their PhD or MA degree. Extensions to the ten-year rule are possible in principle in case of exceptional circumstances which should be explained in the application and supporting documents are required. The European Fellowship holders pursue a period of research in Japan whereas the Japanese Fellows do their research at host institutions in Europe. The Fellowships are awarded for periods of minimum three months and maximum one year. The Fellowships are awarded regardless of discipline and existing employment positions.


PhD in Economics, Computer Science, Management, Development and Cultural Change, Political History (Italy)
Scholarship / Financial aid: 36 Ph.D. scholarships in the gross amount of 13,638.47€ /year
Date: 3 years 
Deadline: September 26, 2012, 18:00 (Italian time)
Open to: candidate which have completed and obtained a degree equivalent to at least 4 years of university studies
The call for applications for admission to the IMT Ph.D. Program is now open.


Фантастична акваторія Азовського моря від фотомитця Олексія Михалевського та проекту "Вікно у Маріуполь"!

Фантастична акваторія Азовського моря від фотомитця Олексія Михалевського та проекту "Вікно у Маріуполь"!
Категорія: Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" | Переглядів: 1092 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0