Головна » 2015 » Жовтень » 4 » 19 вересня у маріупольському палаці культури "Молодіжний" пройшло довгоочікуване відкриття фотовиставки "HAPPY TOGETHER"!
16:49
19 вересня у маріупольському палаці культури "Молодіжний" пройшло довгоочікуване відкриття фотовиставки "HAPPY TOGETHER"!

Відкриття фотопроекту "Happy Together" у Маріуполі. Автор - Анастасія Магомедова, фото - Георгій Бушуєв19 вересня у маріупольському палаці культури "Молодіжний" пройшло довгоочікуване відкриття фотовиставки "HAPPY TOGETHER"!

Організатори з Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС" об'єднали в даному проекті яскравих представників вірменської, грецької, німецької, єврейської громад, Українського реєстрового козацтва, які активно підтримують свою етнічну культуру, живучи в Маріуполі.

Ідея організатора проекту, Віце-секретаря Ліги "ДИПКОРПУС" Анастасії Магомедової, полягала в тому, щоб п'ять команд волонтерів-фотографів і журналістів протягом тижня висвітлювали повсякденне життя маріупольчан - співака Артура Григоряна, громадського активіста та хореографа Миколи Дангулжі, педагога та майора козацтва Катерини Карабен, металурга Генріха Ремпеля і футбольного арбітра Бориса Данцкера.

Підведення підсумків проекту Анастасія спланувала до Дня міста Маріуполя у форматі відкриття фотовиставки, суміщеної з концертом і дегустацією національних страв. Представники національно-культурних організацій з цікавістю поставилися до проекту та активно заповзялися підтримати його: одягнені в національні костюми вони зустріли гостей фотовиставки як родзинками традиційної кулінарії, так і виставками тематичної літератури про свої народи, їх символи та історію відповідних маріупольських діаспор.

Фоторепортаж з проекту.

Герої фотопроекту також не залишилися осторонь: Артур Григорян зачарував своїми професійними вокальними даними, святкову атмосферу потримав і колектив національного грецького танцю «Зорба», художнім керівником є Микола Олександрович Дангулжі, який і сам танцює з шести років.

Вітав гостей начальник відділу у справах сім'ї, дітей та молоді Маріупольської міської ради Сергій Голубков, який назвав ініціативу у своєму роді унікальною, що дозволяє якнайкраще налагодити мультикультурну співпрацю. Представник Ліги молодих журналістів Тетяна Гунченко також приєдналася до привітань, а ще вона зазначила пам'ятними дипломами учасників проекту, що став окрім іншого, і міні-тренінгом з журналістики.

Важливо відзначити, що учасники проекту натхненні успішним досвідом і тепер обмірковують напрямки розвитку співробітництва. Куратор творчого проекту Анастасія Магомедова висловила побажання, щоб подібний захід переріс у щорічну традицію, адже в Маріуполі мешкають представники більш ніж ста національностей, а це означає, що розкривати таку пізнавальну тему можна нескінченно, збагачуючи культурно і духовно городян і сприяючи зміцненню міжкультурного і міжнаціонального порозуміння.

На фотовиставці у ПК "Молодіжному" представлені 20 фотографій - по 4 від кожного фотографа і 5 портретних нарисів. Експозиція відкрита до 26 вересня, так що всі охочі, протягом тижня, ще мають нагоду помилуватися творчістю фотомайстрів та познайомитися з культурою наших яскравих героїв.

Проект "Happy together" ("Щасливі разом") реалізовується за підтримки програми неформальної освіти "Майстерня громадської активності" і сприянні Маріупольської міської ради.

Відкриття фотопроекту "Happy Together" у Маріуполі. Автор - Анастасія Магомедова, фото - Георгій Бушуєв

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 728 | Додав: dipcorpus-mdgu | Теги: Лига ДИПКОРПУС, Этнос, Анастасія Магомедова, Маріуполь, Мариуполь, Happy together, Анастасия Магомедова, етнос, Ліга ДИПКОРПУС | Рейтинг: 0.0/0