Головна » 2007 » Жовтень » 16 » Жіноча школа НАТО - школа відповідальної жінки
13:21
Жіноча школа НАТО - школа відповідальної жінки

Центр прав людини "Древо життя" разом з Харківською обласною державною адміністрацією та Печенізькою райдержадміністрацією 26-28 жовтня розпочинають навчальний рік у Жіночій школі НАТО, що проводиться за підтримки Центру інформації і документації НАТО в Україні та Міжнародного фонду "Відродження".

До участі в школі запрошуються жінки з числа лідерок громадської думки - вчительки, бібліотекарки, журналістки, громадські діячки та державні службовці з малих міст та сіл східних регіонів України та АР Крим та члени громадських рад з усіх областей України. Знайомство з НАТО розпочнеться з діалогу за допомогою відеомосту зі штаб-квартирою НАТО в Брюсселі, продовжиться на теоретичних заняттях і у спілкуванні з колежанками у країнах НАТО.

Обізнаність українського суспільства про НАТО, про те, як вплине на життя пересічного громадянина вступ або не вступ України до НАТО, і, як наслідок, підтримка євроатлантичних амбіцій зменшується по мірі просування від західних до східних та південних кордонів України. Проте фактично йдеться навіть про підтримку не стільки євроатлантичних прагнень, скільки вибір майбутнього України, темпи становлення громадянського суспільства, несумісного з авторитаризмом, порушеннями прав людини та громадянина, корупцією, бідністю, соціальною несправедливістю, в чому і полягають основні пріоритети НАТО і ЄС. І це - сфера інтересів не тільки чоловіків, і жінок, оскільки жінку питання національної безпеки стосуються не менше, ніж чоловіка. Саме жінка, особливо з малих міст та сіл, має достеменно розібратися в цих проблемах, скориставшись допомогою фахівців та тих, хто вже здолав шлях до Альянсу нещодавно.

Перше заняття в Жіночій школі НАТО розпочне Мішель Дюре, директор Центру інформації і документації НАТО, спілкуванням за допомогою телемосту зі штаб-квартирою НАТО у Брюсселі, продовжать протягом трьох днів у формі дискусії Тамара Трацевич, голова Ради Центру прав людини "Древо життя", Людмила Бєлова, заст.голови ХОДА, Тетяна Ісаєва, редактор видання "Я" ХЖО "Крона", Сергій Джердж, голова Координаційної ради Громадської ліги Україна-НАТО, Володимир Фурашев, зав.відділом Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції, Наталія Мельник, третій секретар департаменту НАТО МЗС, та ін.

Заявку, де має бути зазначено дані учасника {ПІБ; місце роботи або навчання, посада; членом якої громадської організації є, посада; контактні телефони; мотивація участі в школі (150-200 слів); орієнтовна вартість проїзду та час прибуття до Харкова та від`їзду} необхідно надіслати електронною поштою на адресу life_tree@vil.com.ua до 18.00 18 жовтня. Відбір учасників відбуватиметься на підставі заявки за конкурсом мотиваційних листів - по одному представнику від кожної області від громадських рад (бажано діючих або потенційних комісій з європейської та євроатлантичної інтеграції) та/або громадських організацій.

Запрошення відібраним учасникам надсилатимуться до 21 жовтня електронною поштою учасникам, що відповідають критеріям, та першими надішлють заявки.

Організатори відшкодовують відібраним учасникам видатки на проїзд у купейному вагоні поїзда (або 2-й клас експрес-поїздів) або автобусі на підставі квитків на проїзд. Проживання, харчування та проїзд до місця проведення школи - за кошт організаторів.
 
Тамара Трацевич, голова Ради Центру прав людини "Древо життя", голова комісії з європейської і євроатлантичної інтеграції Громадської ради ХОДА, член Координаційної ради Громадської ліги Україна-НАТО
 
Переглядів: 1052 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0