Головна » 2007 » Жовтень » 19 » Другий Національний раунд Міжнародних судових дебатів з права СОТ
21:32
Другий Національний раунд Міжнародних судових дебатів з права СОТ

Другий Національний раунд Міжнародних судових дебатів з права СОТ

Всеукраїнська громадська організація «ELSA Україна», що є Національною групою міжнародної неприбуткової організації ELSA, розпочала роботу над одним із найбільш пріоритетних міжнародних проектів - Другим Національним раундом Міжнародних судових дебатів з права СОТ (the Second National Round of the 6th edition of the ELSA Moot Court Competition (EMCC) on WTO Law), який відбудеться 8-10 лютого у Києві.

Вперше Міжнародні дебати проводилися в квітні 2003 року. Цього року дебати будуть проводитися вшосте. В Україні цей унікальний захід відбудеться вдруге. Минулого року у місті Львові відбувся Перший Національний раунд Дебатів за участю чотирьох команд з Львівського національного університету ім. І.Франка, Київського національного університету ім. Т.Шевченка (Інституту міжнародних відносин), Харківської національної юридичної академії ім. Я.Мудрого та Одеської національної юридичної академії. Команда-переможець представляла Україну на Регіональному раунді у місті Гамбурзі, що у Німеччині. Півфінал та фінал змагань проходять у Женеві, штаб-квартирі Світової організації торгівлі.

Цей захід має на меті запровадити європейські високі стандарти розвитку практичних навичок студентів-правників у сфері правового регулювання міжнародної торгівлі та підвищити професійні знання студента-правника, випробувати його здібності до написання юридичних аргументів, проявити вміння виступати у суді, ораторського мистецтва.

Міжнародні судові дебати з права СОТ – це імітований судовий процес команд, що представляють свою сторону у спорі перед суддями (експертами з права СОТ). Минулого року до суддівської колегії входили провідні фахівці, як практики так і теоретики, у галузі міжнародного торговельного права.

Цього року тематика Дебатів стосується доступу до телекомунікаційних послуг на підставі Генеральної угоди про торгівлю послугами (GATS).

Фабулу справи та подальшу інформацію стосовно Міжнародних судових дебатів Ви можете знайти на офіційній електронній сторінці заходу –
www.elsamootcourt.orgабо в безпосередньо у контактної особи - Віце-президента з Наукової Діяльності ELSA Україна (Моб. +38 (097) 808 74 22; e-mail: vpaa@elsa.org.ua)

Джерело :
ELSA Ukraine
Переглядів: 1076 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0