Головна » 2007 » Грудень » 11 » Оголошено новий конкурс освітньої програми „Erasmus Mundus – Вікно зовнішньої співпраці”
18:38
Оголошено новий конкурс освітньої програми „Erasmus Mundus – Вікно зовнішньої співпраці”

5 грудня Європейська Комісія оголосила новий конкурс в рамках освітньої програми Erasmus Mundus – Вікно зовнішньої співпраці (Erasmus Mundus – External Cooperation Window).

Мета конкурсу полягає в зміцненні співпраці між інституціями вищої освіти та в уможливленні обміну студентів, дослідників та академічного персоналу між державами-членами ЄС та країнами, які не входять до Союзу.

Програма підтримуватиме створення партнерських консорціумів між інституціями вищої освіти Європи та третіх країн. Метою таких консорціумів має бути забезпечення індивідуальної мобільності студентів (бакалаврського, магістерського, докторського та постдокторського рівнів), дослідників та академічного персоналу між освітніми інституціями ЄС та третіх країн.

Кінцевим терміном подання заявок є 15 лютого 2008 року.

Заявки на участь у програмі можуть подавати університети чи інші інституції вищої освіти. Документи мають подаватися від імені європейського університету (розташованого на території однієї з 27-х держав-членів ЄС, а також Норвегії, Ісландії, Ліхтенштейну, Хорватії та Туреччини), що підписав Хартію програми ERASMUS та є членом міжнародного консорціуму, в якому беруть участь університети третіх країн.

„Вікно зовнішньої співпраці” спирається на загальну програму ERASMUS MUNDUS, що надає ґранти студентам і науковцям третіх країн для здобуття академічних ступенів у Європі. Програма також підтримує співпрацю між європейськими та неєвропейськими університетами і заохочує поїздки європейських студентів і науковців до університетів третіх країн.

На реалізацію цьогорічного конкурсу Європейська Комісія виділила понад 100 мільйонів євро. На підтримку проектів із залучення країн, що входять до сфери дії Європейської політики сусідства (включаючи Україну та Білорусь, а також Росії, виділено понад 33 мільйони євро.

Україна, Білорусь та Молдова входять до числа можливих країн-бенефіціарів програми (окремий географічний лот №6 з максимально можливою сумою фінансування у 5,3 млн. євро)

Див. також:

Стислий текст оголошення про новий конкурс програми „Erasmus Mundus – Вікно зовнішньої співпраці”

Повний текст оголошення про новий конкурс програми „Erasmus Mundus – Вікно зовнішньої співпраці”

 

Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 1037 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0