Головна » 2008 » Лютий » 28 » МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ "КОНСТИТУЦІЙНА РЕФОРМА ТА КОНСОЛІДОВАНА ДЕМОКРАТІЯ"
20:48
МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ "КОНСТИТУЦІЙНА РЕФОРМА ТА КОНСОЛІДОВАНА ДЕМОКРАТІЯ"
МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ "КОНСТИТУЦІЙНА РЕФОРМА ТА КОНСОЛІДОВАНА ДЕМОКРАТІЯ: РОЛЬ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА, ВЛАДИ ТА ОПОЗИЦІЇ"
     Конференція відбуться 5 березня 2008 року (середа) у м. Київ у готелі “Русь”( ІІ поверх, конференц-зал «Венеція») за адресою: вул. Госпітальна, 4 з 14.00 до 19.15. Початок реєстрації о 13.00.
     У зв’язку з тим, що конституційна реформа 2004 року не принесла бажаного результату – створення збалансованої системи органів публічної влади – в середовищі політиків та експертів дедалі більшої підтримки набула ідея чергового перегляду Конституції України,  який би забезпечив більш ефективну організацію вищих органів держави, розмежування політичної відповідальності за прийняття і виконання політичних рішень, а також вирішив ті проблеми, які не були враховані в 2004 році, насамперед – в частині перебудови існуючої системи місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, організації роботи Конституційного Суду, повноважень прокуратури.
     В той же час, попри загальне усвідомлення недоліків Конституції в її існуючій редакції, в політикумі та експертному середовищі зміст конституційної реформи бачиться по-різному. Відповідно, не існує і єдності в питанні щодо оптимального механізму внесення змін до Конституції: частина експертів та політиків пропонує переглядати Основний Закон в порядку, який передбачений самою Конституцією, інша частина – на всеукраїнському референдумі, який затвердить нову редакцію Основного Закону..
     Конференція складатиметься з двох подіумних дискусій на такі теми:
• Конституційна реформа: зміст і межі конституційних перетворень в контексті інтересів суспільства, влади і опозиції.
• Механізми внесення змін до Конституції України: проблеми та напрями вирішення.
     До участі у заході запрошено народних депутатів України, представників Секретаріату Президента України, Центральної виборчої комісії, Конституційного Суду України, Міністерства юстиції України, представників провідних аналітичних центрів, фахівців у сфері конституційного права, науковців, представників засобів масової інформації (кількість учасників – близько 80 осіб з усієї України). Також у заході візьмуть участь представники міжнародних організацій та інституцій.
     Бажаючих взяти участь у заході просимо попередньо акредитуватись до 18.00 3 березня (понеділок) за телефоном  (044) 531 37 68 або за адресою:
oksana@laboratory.kiev.ua. Контактна особа – Оксана Грищук.
 

 
 

Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 929 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0