Головна » 2008 » Лютий » 28 » Конкурс творчих робіт з расизму та ксенофобії в Україні
21:29
Конкурс творчих робіт з расизму та ксенофобії в Україні

Конкурс має на меті ще раз привернути увагу суспільства до проблеми расизму та ксенофобії в Україні, стереотипів про інші нації та раси, расизм та виключення, та святкування різноманітності.

Проблема расизму та ксенофобії існуэ та набираэ обертів в Україні, і вже не можна прикриватися промовами про наше традиційно толерантне суспільство і вважати, що расизм десь далеко і нас це не стосуэться. Україна протягом останнього року все частіше фігурувала в новинах та звітах міжнародних правозахисних організацій через різке підвищення нападів на людей з інакшим кольором шкіри та інших проявів расизму та ксенофобії, що і надихнуло на проект *Добре разом". В рамках проекту було проведено міжнародну навчальну подорож та семінар, і плануэться створити публічну інсталяцію з творчих робіт, яку буде розміщено в навчальних закладах та публічних місцях м. Харків, а згодом інших міст України.

Проект реалізуэться МВО *СВІТ-Україна" та відбуваэться в рамках кампанії Ради Эвропи *Всі різні * всі рівні" та міжнародного проекту *Молодь відкриває нові горизонти" за фінансової підтримки Європейського молодіжного фонду та фундації Jucker Mauderli.
МВО *СВІТ-Україна" * неприбуткова громадська організація, головною метою якої є розвиток та просування волонтерського руху в Україні.
Основна діяльність * організація міжнародних волонтерських проектів, спрямованих на вирішення конкретної місцевої проблеми, а також міжкультурне спілкування та порозуміння.

В конкурсі можуть взяти участь фотографи, дизайнери та художники з України.
Переможці будуть обрані конкурсною комісію з представників громадських організацій України, Росії, Німеччини та Польщі.

Оголошення переможців * 15 квітня 2008.

Кінцевий термін отримання робіт * 30 березня 2008 р.

Роботи мають передавати негативну сторону расизму та ксенофобії і позитивну альтернативу * святкування різноманітності людей та культур. Можливі напрямки:

- стереотипи про расизм

- расизм та виключення

- святкування різноманіття

Роботи повинні відображати ситуацію в Україні і можуть бути присвячені конкретним прикладам прояву расизму та ксенофобії, що відбулися в Україні.
Роботи не можуть бути спрямовані на проблеми, що існують в інших країнах.
Роботи будуть використані в публічній інсталяції, а також в публікації за результатами проекту та конкурсу.

Умови конкурсу

Тема * расизм та ксенофобія в Україні

Розмір * не менш А4

Техніка виконання вільна. На конкурс приймаються фотографії, картини, плакати та графіка, роботи, зроблені на комп'ютері.
Роботи на електронних носіях та по електронній пошті не приймаються.

Кількість робіт не обмежується. На зворотному боці кожної роботи необхідно зазначити ім'я та контактну інформацію (телефон, електронну пошту) автора.
Надіслані на конкурс роботи не повертаються і можуть бути використані організаторами для публічної інсталяції, публікації, тиражування тощо. Надсилаючи роботу на конкурс означає, що автор погоджується з його умовами. Організатори не несуть відповідальності за пошкодження робіт через поштову пересилку.

Призи *

1 премія * 1200 грн
2 премія * 1000 грн
3 премія * 800 грн
10 заохочувальних призів

Роботи надсилати за адресою:
МВО *СВІТ-Україна"
Конкурс робіт з расизму та ксенофобії
а\с 28
м. Артемівськ 84500

Додаткова інформація:
+380679015813
info <
mailto:info@svit-ukraine.org> @svit-ukraine.org
Www <
http://www.svit-ukraine.org/> .svit-ukraine.org

З найкращими побажаннями,
Салахова Яна

E-mail: salakhova@ukr.net
mobile: 8-097-361-83-79

Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 931 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0