Головна » 2008 » Березень » 6 » Перший футзальний турнір «Кубок майбутніх дипломатів»,
22:56
Перший футзальний турнір «Кубок майбутніх дипломатів»,

Харків зібрав «майбутніх дипломатів»

 В Харкові відбувся Перший футзальний турнір «Кубок майбутніх дипломатів», що проходив в рамках підтримки ЄВРО-2012  та до 100-річчя харківського футболу. Ініціатива Ради Студентів Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т.Шевченка знайшла свою підтримку в Міністерстві освіти та науки України та Харківській обласній державній адміністрації.

Як зазначив головний ініціатор та організатор цього проекту Бабенко Павло: «Цей проект дасть змогу об’єднати міжнародників, адже вже через декілька років саме цим хлопцям прийдеться впроваджувати зовнішню політику нашої держави та будувати відносини з нашими партнерами».

Перша столиця, вперше в історії, зібрала команди студентів-міжнародників Донецького національного університету, Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т.Шевченка, Маріупольського державного гуманітарного університету, Інституту сходознавства та міжнародних відносин, Факультету підготовки кадрів для МЗС Національної юридичної академія ім. Я. Мудрого, Міжнародного слов’янського університету, Одеського національного університету імені І. Мечникова.

Нажаль команда Інституту міжнародних відносин Варшавського університету через форс-мажорні обставини не змогла приїхати, тому на першому етапі, під час жеребкування 29 лютого, команди були розподілені на дві групи по 4 та 3 команди.

В перший день турніру команди грали в двох різних залах Школи вищої спортивної майстерності та Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури. До півфіналів вийшли команди Донецького національного університету, Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т.Шевченка, Маріупольського державного гуманітарного університету, Факультету підготовки кадрів для МЗС Національної юридичної академія ім. Ярослава Мудрого.

Другий день змагань подарував яскравий приклад цікавого та безкомпромісного футболу. Півфінальні пари видались рівними і боротьба була непередбачувана. Команда Національної юридичної академії в цікавому матчі виграла в команди Донецького національного університету 7:4 але ще більш драматичним вийшов другий півфінал. Команда Інституту міжнародних відносин КНУ програвала по ходу матчу 3:0, але змогла відігратися та виграти матч з рахунком 8:3 в команди Маріупольського державного гуманітарного університету.

Фінал справді став окрасою турніру і тримав в напрузі до останньої секунди і в решті-решт першим володарем кубку стала команда Юракадемії., а бронзові медалі вибороли маріупольці.

Всі учасники змагань відмічали, цей турнір був проведенний на високому професійному рівні з залученням глядачів та засобів масової інформації, що сприяло не тільки спортивним результатам але й зміцненню дружніх відносин, а головний суддя змагань,суддя національної категорії,  Дукер Олександр Ісакович висловив надію що такий турнір стане щорічним та кількість команд збільшиться.

Учасники турніру залишились задоволеними  та вже починають готуватись до наступного турніру. «Знаєте як у нас кажуть - первый блин всегда комом. Добре що в нашому випадку все пройшло на рівні і ця фраза не виправдалась».

 

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 832 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0