Головна » 2008 » Березень » 19 » Оголошення конкурсу "ЖУРНАЛІСТИ ЗА ПОІНФОРМОВАНИЙ ВИБІР ЩОДО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ЗА КОРДОНОМ"
07:42
Оголошення конкурсу "ЖУРНАЛІСТИ ЗА ПОІНФОРМОВАНИЙ ВИБІР ЩОДО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ЗА КОРДОНОМ"

В рамках проекту, що фінансується Європейським Союзом, Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні оголошує всеукраїнський конкурс «ЖУРНАЛІСТИ ЗА ПОІНФОРМОВАНИЙ ВИБІР щодо працевлаштування за кордоном» на найбільш інформативну та резонансну публікацію, яка пояснить реалії працевлаштування за кордоном, допоможе зробити свідомий вибір, уникнути розчарувань, вберегтися від можливих пасток.
За оцінками експертів, майже 3 мільйони наших співгромадян працюють за кордоном. Для одних – цей досвід позитивний, для багатьох інших – сповнений розчарувань. Часто люди звертаються до послуг шахрайських посередницьких фірм ще на батьківщині, які зловживають незнанням своїх прав українськими заробітчанами. Звертаючись до послуг таких посередників, люди ризикують не лише витратити даремно чимало грошей, але й також втратити здоров’я, а подеколи навіть життя. Саме через довірливість та недостатню поінформованість про реалії працевлаштування за кордоном громадяни опиняються в скрутних ситуаціях – від просто розчарувань до навіть трагедій. МОМ звертається до журналістів з проханням виступити за поінформований вибір та безпеку українських громадян.

До участі в конкурсі приймаються статті, опубліковані в період з 21 березня по 21 травня 2008 р. Урочисте нагородження лауреатів ­заплановано на червень; передбачено приз за найкращу статтю (ноутбук). Конкурс відбудеться в рамках Інформаційної кампанії МОМ, яка має на меті покращити доступ українських громадян до надійної безкоштовної інформації з міграційних питань. Кампанія офіційно розпочнеться 21 березня 2008 р. і проходитиме за підтримки Європейської Комісії.

Усіх журналістів, які хотіли б дізнатися більше про міграцію, зокрема про пастки в цій сфері, як людині убезпечити себе від них і де нині можна знайти допомогу, ласкаво запрошуємо до участі в Медіа клубі, який відбудеться 21 березня з 11.00 до 12.30 у Представництві МОМ за адресою вул. Михайлівська 8, м. Київ. Учасники отримають пакет інформаційних матеріалів, матимуть можливість поспілкуватися з фахівцями МОМ.

Для участі в Медіа клубі потрібна акредитація в інформаційному відділі МОМ (тел. 568-50-15; 8 067 243 45 85 або pr@iom.kiev.ua).

Детальніше про умови конкурсу, тематичні матеріали й контакти дивіться на офіційних сайтах Центрів консультування мігрантів МОМ www.migrantinfo.org.uaта Представництва МОМ в Україні www.iom.org.ua(секції новин відповідних сайтів). Також на Ваші запитання щодо конкурсу будуть раді відповісти координатор Інформаційної кампанії, спеціаліст проекту «Удосконалення управління процесами міграції» Олена Богданова (тел. 568-50-15; факс 568-50-16; obogdanova@iom.int) та керівник інформаційного відділу МОМ Наталія Крівцова (тел. 568-50-15; факс 568-50-16; nkrivtsova@iom.int)
 

Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 903 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0