Головна » 2008 » Березень » 21 » ТИЖДЕНЬ ФРАНКОФОНІЇ В УКРАЇНІ (14-24 БЕРЕЗНЯ 2008)
21:03
ТИЖДЕНЬ ФРАНКОФОНІЇ В УКРАЇНІ (14-24 БЕРЕЗНЯ 2008)

14-24 березня. У рамках Міжнародного Тижня французької мови буде проведено велика кількість заходів у 11 містах України, зокрема: 1-й фестиваль франкомовного кіно, міжнародний фестиваль фільмів кишенькового формату, міжнародний фестиваль франкомовних студентських театрів у м.Дніпропетровськ, вечір в Національній опері з виставою “Кармен” у м.Київ, Форум з працевлаштування, організований AUDESF, а також виставки, конференції, лекції, конкурси.

Тиждень Франкофонії охоплює щороку близько 200 мільонів франкофонів з понад 110 країн світу. Ініційована Міжнародною Організацією Франкофонії, ця подія проходить в Україні цього року за підтримки співака Олега Скрипки.

Міжнародний день Франкофонії відзначається 20 березня: чудова програма заходів на цей день запланована у м. Київ і, зокрема, конференція неперевершенного Алена Ре, автора словників Le Robert, виставa «Кармен» за участі двох франкомовних виконавців та артистів Київської національної Опери у присутності Посла Франції в Україні Жана-Поля Везіана.

У Тижні Франкофонії в Україні візьмуть участь франкомовні артисти, які прибули з різних куточків світу на зустріч з Україною: Ізабель Гійо, меццо-сопрано (Франція) та Жак-Грег Белобо, баритон (Камерун), Ніколь Дюме, співзасновниця Театру Життя і казкарка (Бельгія), Ален Рей, лексикограф (Франція), Каролін Саго-Дювору, письменниця і художниця (Франція), творча група румунського фільму «Чотири місяці, три тижні, два дні». А також і українські персоналії, шанувальники французької мови: Олег Скрипка, лідер гурту ВВ, натхненник Тижня французької мови, Андрій Курков, письменник, так само, як і члени журі Фестивалю фильмів кишенькового формату, Алік Шпілюк, журналіст і кінокритик, Юрій Макаров, журналіст, Павло Гудімов, музикант, директор галереї «Я», Ігор Михайленко, прес-секретар видавництва Прес-Центр поруч з Клер Стеблер, арт-директором « PinchukArtCenter».

Організатори тижня Франкофонії: Посольства Бельгії, Канади, Франції, Марокко, Румунії і Швейцарії у співробітництві з Міністерством закордонних справ України, Університетом ім. Шевченка (м.Київ, м.Дніпропетровськ), Національним Лінгвістичним Університетом (м.Київ), Політехнічним Університетом (м.Київ), літературним музеєм м. Одесса, кінотеатром «Київ».

Програму заходів тижня Франкофонії можна завантажити з веб-сайту Посольства Франції в Україні, вказаного в контактах.

КОНТАКТИ
 
Посольство Франції в Україні
http://www.ambafrance-ua.org
 

Категорія: Повідомлення | Переглядів: 863 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0