Головна » 2008 » Квітень » 22 » Національна міждисциплінарна олімпіада з європейських студій серед учнівської молоді України
08:24
Національна міждисциплінарна олімпіада з європейських студій серед учнівської молоді України

Європейські студії, або європеєзнавство, є міждисциплінарною сферою досліджень і вивчення питань Європи, європейської цивілізації та євроінтеграції. Започатковані французькими та німецькими вченими, як реакція на створення перших Європейських Спільнот (1951, 1957 рр.), починаючи з середини 1950-х років євростудії поступово поширюються в країнах теперішнього Європейського Союзу та в світі. З середини 1990-х років євростудії активно розвиваються в Україні, на рівні загальної освіти, вищої школи, а також неформальної освіти, за значної ролі молодіжних європейських клубів.

Мета проведення олімпіади – популяризація та поглиблення знань про європейську інтеграцію серед учнівської молоді, а також підтримка євроклубівського руху в Україні.

Учасники олімпіади

До участі в олімпіаді запрошуються активісти молодіжних європейських клубів – старшокласники, учні 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України всіх типів та ступенів (рівнів акредитації).

Порядок проведення

Відбірковий етап:

Бажаючі взяти участь в олімпіаді запрошуються надіслати на адресу Оргкомітету творчу роботу (есе) на тему: "Мій євроклуб у європейській інтеграції України", не пізніше 5 травня 2008 р.

Вимоги до есе: не більше 1000 слів, надсилається в електронному вигляді ("Прізвище.doc") на е-пошту eu.quiz.ua@gmail.com, разом із заповненою анкетою та додатками (додається).

Оцінювати есе буде незалежне жюрі зі складу експертів Української асоціації європейських студій за критеріями: оригінальність, наявність прикладів діяльності євроклубу, внесок автора есе тощо.

Національний етап:

Авторів кращих есе буде запрошено для участі в заключному етапі, який відбудеться в рамках урочистого святкування Дня Європи за участі дипломатичних представників країн ЄС 16 травня.

Проїзд, проживання та харчування учасників національного етапу сплачують організатори за рахунок коштів проекту Донецького національного університету за підтримки МФ "Відродження".

Учасники зможуть представити свій євроклуб під час "європейського містечка" та відвідати святковий концерт до Дня Європи за участі зірок європейської естради 17 травня в м. Донецьк.

Організатори

Міністерство освіти і науки України, Всеукраїнська громадська організація "Українська асоціація європейських студій" (проект "Українська мережа європейських клубів"), Донецький національний університет (проект за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду "Відродження").

Контактна особа: Сергій Штукарін, координатор проекту, контактний телефон: +38 (050) 9172611, е-пошта: eu.quiz.ua@gmail.com.
 
 
Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 819 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0