Головна » 2008 » Червень » 4 » КВОТНА ПРОГРАМА – СТИПЕНДІЇ ДЛЯ НАВЧАННЯ В НОРВЕГІЇ
21:51
КВОТНА ПРОГРАМА – СТИПЕНДІЇ ДЛЯ НАВЧАННЯ В НОРВЕГІЇ

Відповідно до Норвезької квотної програми українські та білоруські студенти можуть подавати заявки на здобуття стипендії, яка передбачає отримання університетського ступеню у межах багатьох наукових напрямків та предметів у 47 норвезьких університетах та коледжах. 

Мета Квотної Програми – дати студентам доцільну освіту, яка б приносила користь їхнім рідним країнам, після закінчення навчання та повернення додому.

Щорічно програма спонсорує 300 студентів з Центральної та Східної Європи, так само як і 800 студентів з країн, що розвиваються. Студенти отримують таку суму коштів, яка б в середньому була потрібна норвезькому студенту під час аналогічної освітньої програми. Фінансування припиняється, коли студент по закінченню освітнього курсу залишає країну. Загалом програма передбачає курси для отримання ступеню Master and PhD, а також крім цього для отримання певних професійних ступенів. Мова навчання та викладання – норвезька або англійська.

Хто може подавати заявки?

Квотна Програма є доступною для осіб старших, ніж 18 років (з-поміж інших країн, з України та Білорусії). Усі кандидати повинні мати сертифікат про закінчення середньої школи + два роки навчання у вищому навчальному закладі своєї країни, проте є винятки для деяких професійно зорієнтованих напрямків.

Як подати заявку?

Аплікаційні форми потрібно надіслати безпосередньо до вищого навчального закладу, що бере участь у програмі. Аплікаційні форми можна отримати на веб-сторінках університетів та коледжів. Кінцевий термін подачі документів – 1 грудня кожного року, хоча деякі курси та освітні програми можуть мати й інші кінцеві дати. Зв’яжіться з Міжнародним відділом університету/коледжу, до якого ви подаєте заявку.

Лист про зарахування зазвичай має бути надіслано до 15 квітня. Усі студенти також отримають корисну інформацію про навчання в Норвегії.

Дозвіл на навчання

Після отримання листа про зарахування студент звертається за дозволом на навчаня у Норвезьке посольство в Києві . процедура щодо цього пояснена на вед-сторінці посольства (www.norway.com.ua).

Фінансування

Фінансування Квотної Програми студентів надається Державним Освітнім Фондом Позики (State Educational Loan Fund). Кожен студент отримує таку суму коштів, яка б в середньому була потрібна норвезькому студенту під час аналогічної освітньої програми. Понад 30% суми надається в якості гранту, а 70% - в якості позики, яка припиняється, коли студент по завершенню навчання залишає країну.

Витрати на в’їзд до Норвегії відшкодовуються. Студент має можливість раз в рік поїхати додому, якщо освітня програма триває більше, ніж один рік; те саме стосується витрат на дорогу під час наукової роботи протягом курсу навчання. Якщо студент повертається додому протягом трьох місяців після завершення курсу, вартість перельоту покривається Державним Освітнім Фондом Позики (State Educational Loan Fund). Одружені/заміжні студенти та студентки також отримають фінансову підтримку для їхніх чоловіка/дружини чи дітей, які мають дозвіл на перебування в Норвегії. Усі студенти-учасники програми та члени їхніх сімей будуть застраховані Норвезькою Соціальною Системою Безпеки (Norwegian Social Security System)

Як правило, студенти отримують фінансову допомогу на період чотирьох років для однієї навчальної програми або для комбінації двох навчальних програм: наприклад, один рік – для вищого ступеню, другий рік – для PhD ступеню. Такі професійні напрямки як дантист або лікар зазвичай не реєструються на період більше, ніж 4 роки.

Одне з головних завдань квотної програми – це повернення студентів додому після завершення навчання. Позика припиняється тоді,коли студент залишає Норвегію та повертається додому. Якщо студент залишається у Норвегії або в іншій – не своїй - країні, він мусить повернути позику таким же чином, як це потрібно робити норвезьким студентам. Це також стосується студентів, які повертаються до Норвегії протягом 10 років після того,як позика припинилась.

Щоб отримати більше інформації, заходьте на веб-сайт http://www.siu.no/
 
Джерело: www.gurt.org.ua
 

Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 1956 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0