Головна » 2008 » Червень » 14 » Круглий стол «Європейська інтеграція України: роль молоді»
10:11
Круглий стол «Європейська інтеграція України: роль молоді»
Директор Київського територіального департаменту Ліги "ДИПКОРПУС" Павло Бабенко взяв участь у круглому столі «Європейська інтеграція України: роль молоді», який відбувся у Залі вченої ради Київського інституту міжнародних відносин 12 червня 2008 року.
 
Організаторами круглого столу виступили Європейська Асоціація Українців (Брюссель) та Мережа молодіжних видань України "А5" (Київ), а учасниками стали представники численних молодіжних організацій, що сприяють налагодженню контактів як між державами, так і серед молоді різних країн.
 
У ході виступів та обговрень неодноразово акцентувалося на ролі молоді як потужного лоббіста просування європейських цінностей в Україні та утвердження нашої країни як рівноправного гравця на політичній карті Європи.
 
Ліга "ДИПКОРПУС" за підтримки Маріупольського державного гуманітарного університета та Представництва Європейської Комісії в Україні від 2004 року плідно працює на ниві проєвропейських проектів. Особливо цінуємо ми повсякчасну допомогу Ірини Стаднійчук - фахівця Представництва ЄК, що жавжди порадами чи справами надає підтримку ініціативам легатів "ДИПКОРПУСУ".
 
Результатами стали численні наукові заходи, організація та проведення Днів Європи, тематичні конкурси та вікторини.
Експерти Ліги "ДИПКОРПУС" мають чимали доробки праць з проблем відносин Україна-ЄС. Багато з яких відзначені на олімпіадах та конкурсах.
 
У складі Секретаріату Маріупольської штаб-квартири Ліги діє спеціалізований департамент - європейської інтеграції, через який плануються, організовуються та коррдинуються інформаційно-просвітні заходи, стажування.
 
Ліга "ДИПКОРПУС" веде відповідну роботу серед шкільної молоді (Шкільні Євроолімпіади) та є активним учасником руху Євроклубів в Україні.
 
Фахівцями Ліги "ДИПКОРПУС" розроблено та впроваджується у ВНЗ України авторська гра-моделювання: "Розширення Шенгенської зони", в ході якої кожен може ознайомитися з суттю візового режиму ЄС.
 
На разі одним з пріоритетних завдань Ліги є заснування осередку європейської інформації у м. Запоріжжі, котрим опікується уповноважений представник Ліги "ДИПКОРПУС" у цьомі місті Ірина Горбачова.
 
Таким чином Ліга "ДИПКОРПУС" через залучення молодих фахівців-міжнародників до проєвропейських проектів допомагає одночасно утверджувати найкращі європейські стандарти у повсякденному українському житті та поглиблювати плідну співпрацю з Євросоюзом.
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 850 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0