Головна » 2008 » Червень » 14 » ДИПКОРПУС-КИЇВ: круглий стіл "Міжнародний досвід: теорія та практика"
10:50
ДИПКОРПУС-КИЇВ: круглий стіл "Міжнародний досвід: теорія та практика"
Легат Київського територіального департаменту Юлія Горовецька відвідала круглий стіл "Міжнародний досвід: теорія та практика", що проходив 12 червня у Київському національному економічному університеті.
 
В рамках заходу студенти Київських ВНЗ змогли дізнатися більше про реальні можливості отримання стажування закордоном за обраною спеціальністю, що існують у місті Києві, та поставити свої запитання представникам міністерства, посольств, а також організацій, що надають стажування.
 
Основними подіями заходу стали:
1. Виступи представників Міжнародного проекту AISEC, що спеціалізується на організації тренінгів та стажувань для молоді. Ось їх портрет молодої людини, що варта пройти стажування: а) володіє мовами; б) соціально активна; в) має досягнення, якими цікаво поділитися з іншими; г) має певні манери та навички у спілкуванні.
2. Презентація видання UNISTADY - одного з найпотужніших електронних джерел інформації про стажування в Україні. Кервівник цього проекту Олеся Сторожук висловила зацікавленість у формах співпраці з нашою Лігою, на разі іде підготовка пропозицій.
3. Представники Міністерства освіти та науки всіляко висловлювали підтримку іноземним стажуванням, проте патріотично наголосили, що залишатися "за бугром" ы недоцыльно, і не передбачаэться умовами стажувань.
Здобуті та креативно опрацьовані знання та вміння потребують не закордоном,а у нас, на Україні. Саме тут молодих спеціалістів із досвідом закордонного стажування чекає повна самореалізація.
4. Посол Німеччини в Україні Р.Шеферс дуже дипломатично відстоював переваги ситсеми освіти у ФРН. І його можна зрозуміти: Німеччина проголосила власний імідж як держави науки та технологій і прагне збагачувати власний інтелектуальний потенціал.
Постійно вдосконалюються та прозширююються освітні програми та програми стажувань. Широкі можливості для навчання німецькими фахівцями відкриваються для наших співвітчизників і в Україні зокрема через діяльність Гьоте-інституту та подібних установ.
 
Ліга "ДИПКОРПУС" активно поділяє ідею необхідності постійного суміщення процесу навчання із  здобуттям фахових навичок на практиці.
Більше того. це було одним з основних резонів її створення.
Слід відзначити, що завдяки науковим, дослідницьким, культурним та політичних проектам Ліги саме так і відбувається.
Сьогодні вже цілком реально, що активісти Ліги - студенти першого курсу власноруч організовують візити іноземних дипломатів чи беруть участь у міжнародних заходах поруч з керівниками держав урядів та зовнішньополітичних відомств.
 
Плідно працює потужний інформаційний ресурс: www.dipcorpus.at.ua, що акумулює інформацію про численні стажування, навчальні візити, міжнародні обміни, орієнтовані саме на студентів-міжнародників та всіх небайдужих до міжнародних відносин.
 
Мережа Ліги в регіонах України також служить поширенню цієї інформації серед українських вищих навчальних закладів та сприяє участі молоді у тематичних заходах в Україні та закордоном.
 
Зважаючи на так усерйозність громадської діяльності, легати величають її "РОБОТОЮ" і впевнені, що отримані знання та навички дозволяють з вперненість та професійною компетенцією підходити до обрання широкого спектру професій.
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 828 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0