Головна » 2008 » Червень » 18 » 20 червня у Львові відзначать Всесвітній день біженця
07:52
20 червня у Львові відзначать Всесвітній день біженця

20 червня з 18.00 до 21.00 у Львові перед Театром опери та балету ім. С. Крушельницької пройде вулична акція, присвячена Всесвітньому дню біженця. Під час акції відбудеться стендова виставка фотоматеріалів та плакатів, присвячених проблемам біженців та правам людини, лотерея, збір підписів на захист жертв порушень прав людини в різних країнах світу.

Організаторами цього заходу у Львові є Юридично-Консультаційний центр Профспілки «Солідарність «Права людини не мають кордонів» та Міжнародна амністія в Україні. Акція відбудеться під патронатом представництва управління Верховного Комісара у справах біженців в Україні та Української Ради щодо біженців.

Довідка.

Згідно з даними управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, у світі нараховується близько 22 млн осіб, що втекли від переслідувань. Існує побоювання, що є ще 20-25 млн переміщених осіб. Кожен 120 мешканець планети втікає від загрози. У деяких випадках ця загроза існує з боку уряду, в деяких – з боку політичної опозиції, в деяких уряди втрачають контроль над ситуацією.
 
джерело: zik.com.ua
Категорія: Повідомлення | Переглядів: 851 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0