Головна » 2008 » Червень » 19 » Конкурс "Чемпіони європейської освіти"
20:47
Конкурс "Чемпіони європейської освіти"

Громадська організація  «Європейський діалог» (Львів), програма «Європейська освіта для громадських ініціатив» оголошує конкурс для бажаючих взяти участь у проекті "Чемпіони європейської освіти"
Проект передбачає поширення та посилення результатів програми «Фабрика мультиплікаторів – лідери європейської освіти», яка впроваджувалася протягом 2005-2006 рр. у десяти областях України.
У рамках цієї програми 12 локальних груп, до складу яких входили лідери громадського сектору та працівники освітніх установ, пройшли навчання з основ європейської інтеграції, управління європейськими молодіжними проектами, а 10 найбільш активних учасників – тренінг для тренерів. За цей час учасники  програми реалізували місцеві європейські ініціативи для молоді, провели навчання для працівників сфери освіти, започаткували традиції проведення Дня Європи та міжнародних молодіжних обмінів у своїх місцевостях.

Мета:
Метою проекту «Чемпіони європейської освіти» є підтримка потенціалу проєвропейських організацій в Україні через проведення навчальних заходів для координаторів проєвропейських освітніх ініціатив, а також сприяння участі молоді в міжнародних програмах. Виконанню цієї мети має слугувати запровадження демократичних практик молодіжної роботи, яка ґрунтується на європейських цінностях та активній участі молоді в суспільному житті.

Тематика проекту:
Значна увага акцентуватиметься на впровадження освітніх ініціатив у сфері толерантності, колективної пам‘яті та протидії ксенофобії.

Завдання:
o Промоція і передача досвіду програми «Фабрика мультиплікаторів» новим організаціям;
o Активізація проєвропейської діяльності громадських організацій України;
o Залучення нових організацій та груп до участі в міжнародних проектах, зокрема у Програмі «Молодь в дії»;
o Консолідація діяльності громадських організацій та освітніх установ у сфері європейської освіти;
o Евалюація попередньої діяльності ГО «Європейський діалог» у сфері європейської освіти.
Заходи в рамках проекту:
o Відбір учасників – вступна зустріч попередньо відібраних кандидатів: Львів, 13-15 серпня 2008.
o Налагодження співпраці між учасниками, опрацювання проектів: серпень-вересень 2008.
o Тижневий тренінг з управління європейськими молодіжними проектами для представників груп – учасниць проекту: жовтень 2008.
o Реалізація малих проектів учасниками, дофінансування ініціатив (середній розмір мікрогранту – 5000,00 грн.): листопад 2008 – травень 2009.
o Евалюаційна зустріч учасників: квітень 2009.
o Підсумкова конференція проекту: серпень 2009.
o Публікація звіту та методологічного посібника за результатами проекту: вересень 2009.
Учасники проекту:
o Громадські організації у партнерстві з освітніми установами (школами, позашкільними закладами тощо), які займаються проєвропейською освітньою та інформаційно-просвітницькою діяльністю серед молоді.
o Заохочується участь організацій, представники яких брали участь у тренінгах з управління європейськими молодіжними проектами (Славське 25.02-02.03.2007, Сімеїз 01-06.03.2008), тренінгу для тренерів з європейської освіти (01-07.05.2008), якщо вони засвідчать, що використовували отримані знання і вміння з попередніх проектів у своїй діяльності.
o Учасники другого етапу програми «Фабрика мультиплікаторів» можуть брати участь у проекті на підставі загального конкурсу.
o Учасники,  які брали участь в обох етапах програми «Фабрика мультиплікаторів», будуть запрошені на вступну зустріч 13-15 серпня для обговорення можливої участі в проекті.
Критерії відбору учасників:
o Досвід діяльності організації у сфері європейської освіти молоді.
o Наявність досвіду партнерства з іншими громадськими ініціативами та освітніми установами.
o Готовність реалізувати проєвропейську освітню діяльність з акцентом на толерантність, колективну пам'ять та/або протидію ксенофобії (з можливим середнім дофінансуванням 5000,00 грн.).
o Готовність делегувати своїх представників на заходи проекту.
o Обізнаність з ідеєю та діяльністю «Фабрики мультиплікаторів» буде додатковою перевагою.

Фінансові умови участі у заходах:
o Організатори забезпечують проживання і харчування учасників проектних заходів, а також роздаткові матеріали. Витрати на проїзд своїх представників організації повинні покривати самостійно.

Організації, які бажають взяти участь у програмі, повинні заповнити аплікаційну форму встановленого зразка і надіслати її на електронну адресу factory@dialog.lviv.ua(тема листа – champions of European education) до 10 липня 2008 року.

Відбір здійснюється на конкурсній основі. Про результати конкурсу буде повідомлено до 18 липня. Представники відібраних організацій (1-2 особи) будуть запрошені на вступну зустріч, яка відбудеться 13-15 серпня у Львові.

Керівник проекту:
Ярина  Боренько
тел:/факс: 032 2971857
е-пошта:
yaryna@dialog.lviv.ua
(!!! додаткова інформація за телефоном та е-поштою надається до 2 липня).

Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 815 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0