Головна » 2008 » Серпень » 13 » Ми - за обізнаність молодих українців із всесвітньою історією! Долучайтесь!
17:37
Ми - за обізнаність молодих українців із всесвітньою історією! Долучайтесь!

Ліга політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» звернулася до Міністерства освіти та науки України з листом, у якому зазначає на недоцільності виключення всесвітньої історії з переліку предметів, за якими проводиться незалежне зовнішнє оцінювання.

 

Нагадаємо, що у 2008 році випускники шкіл проходили тестування з цього предмету, отримували державні сертифікати. У ВНЗ мав відбуватися конкурсний відбір вступників з всесвітньої історії на визначений перелік спеціальностей.

 

Проте, наприклад, для вступу на популярну  спеціальність «Міжнародні відносини» наявність сертифікату з всесвітньої історії не була визначена обов’язковою.

 

Більш того, умови прийому до вищих навчальних закладів України на 2008 – 2009 взагалі виключають всесвітню історію з переліку предметів для тестування!

 

Ліга «ДИПКОРПУС» висловлює переконання, що вивчення всесвітньої історії є одним з  ключових факторів виховання сучасної конкурентоспроможної, пристосованої до реалій глобалізованого світу молодої людини з широким кругозором. Особливо це актуально для України з огляду на багатонаціональний склад населення, геополітичне положення, активні міжнародні зв’язки.

 

Більш того, для самого абітурієнта-міжнародника саме підготовка до тестувань зі всесвітньої історії дозволяє відчути суть майбутнього фаху, визначитися, чи відповідає цей напрямок світогляду, інтересам.

 

З огляду на зазначене, Ліга передала до Робочої групи Міносвіти  пропозиції щодо поновлення тестувань із всесвітньої історії та включення її до програми фахових вступних випробувань к ВНЗ на спеціальність «Міжнародні відносини».

 

Ми закликаємо усіх, хто поділяє наші переконання долучатися та спрямувати до Міносвіти звернення на підтримку оцінювання із всесвітньої історії.

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 944 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0