Головна » 2008 » Вересень » 5 » Першої школи молодих лідерів "НАТО та кризовий менеджмент"
20:16
Першої школи молодих лідерів "НАТО та кризовий менеджмент"

Громадська ліга "Україна - НАТО" разом з Атлантичною Радою України за підтримки Данської Атлантичної Асоціації та зацікавлених державних установ України  оголошує проведення   Першої школи молодих лідерів «НАТО та кризовий менеджмент після Бухарестського саміту НАТО: досвід формування молодіжної політики».

 
 
Школа відбуватиметься 26 вересня – 1 жовтня 2008 року на базі відпочинку «Едельвейс» у мальовничому Прикарпатті.

Метою школи є об’єднання, з урахуванням міжнародного досвіду і співробітництва, зусиль молодіжних організацій щодо поглиблення обізнаності і розуміння процесів Європейської та Євроатлантичної інтеграції (ЄАІ) та сприянні поступової підтримки цих процесів різними верствами населення в більшості  регіонів України.

Програма школи включатиме серію інтерактивних лекцій, семінарів, презентацій, участь у симуляційній грі «НАТО та кризисний менеджмент», обговорення і започаткування відповідних громадських ініціатив, конкурси, спортивні змагання і імпровізовані концерти і, безумовно, знайомство з мальовничим Закарпатським краєм, його традиціями і мешканцями.


Саме з цією метою учасники школи з усіх областей України мають не тільки презентувати та обговорити діяльність своїх організацій, але й,  вперше, запропонувати власну Молодіжну Стратегію і пропозиції до Плану спільних дій, зокрема, щодо своєї  більш активної участі в моніторингу і виконанні  Плану дій «Україна – НАТО» - 2008 та Державної програми інформування громадськості з питань ЄАІ в 2008 - 2011 рр. і, таким чином, переконливо сприяти запрошенню України до Плану дій щодо членства України в НАТО. Міжнародним виміром цієї Стратегії має стати поглиблення розуміння стану і перспектив напрацювання  пропозицій щодо врегулювання «заморожених» конфліктів на теренах колишнього СРСР, яке відбудеться у формі ролевої гри. Її учасники будуть представляти задіяні країни і міжнародні організації, а їх обговорення відбудеться за участі представників державних установ, дипломатів, фахівців.
 
 
Учасники школи, студенти та молодь, мають представляти одну з найбільш відповідних молодіжних громадських організацій області, яка свідомо поділяє Європейські та Євроатлантичні прагнення України  і зацікавлена спільно працювати щодо поширення підтримки скорішого  набуття Україною Плану дій щодо членства в НАТО, та готова гідно представити свій регіон та громадські  об’єднання своєї області під час ярмарки організацій та заходів, які будуть проведені в рамках школи (де є нагода продемонструвати презентації власної діяльності і проектів, публікації, фотоальбоми, фільми тощо.
 
Якщо ти дійсно не байдужий до майбутнього України, її і власної Європейської перспективи і бажаєш, щоб твоя організація була, разом з нами, задіяна у цьому процесі, а також прагнеш не тільки в  майбутньому, а  вже сьогодні, гідно представляти Україну і брати участь в  міжнародних проектах і заходах,

то ця школа саме для тебе!
 

Ми вітаємо твою енергію, небайдужість, бажання стати партнером Всеукраїнської мережі щодо сприяння  Євро - Атлантичній інтеграції!

 
Що потрібно для участі?

Зацікавлені особи повинні надіслати на електронну адресу   lider_shkola@ukr.net заявку на участь. У відповідь організаційний комітет надішле тобі анкету та угоду щодо умов участі.
Отже, до 15 вересня 2008 ти повинен надіслати на електронну пошту lider_shkola@ukr.net :

1        Заповнену анкету
2        Підписану згоду щодо умов участі.
3        2 рекомендації (від власної і партнерської НУО).
4        Есе на тему «Громадянська думка щодо НАТО в регіональному вимірі (Вашого регіону): проблеми, досвід та заходи для підвищення рівня підтримки Євроатлантичної інтеграції», можливо, за участі Вашої організації, і далі взяти участь у підготовки до ролевої гри, обговоренні відповідної Молодіжної Стратегії і Плану дій тощо.

 

Кожен файл має бути названий наступним чином:
латинськими літерами ім’я прізвище, підкреслення та тип документу: анкета, або есе, або рекомендація і т.д., наприклад, Dyba_Ivan_ anketa.
 
Про результати відбіркового етапу Організаційний комітет повідомить тебе 20 вересня 2008 року.
 

Кандидати на участь у Школі лідерів мають: 

-         відповідати критеріям відбору учасників, зазначеним у Згоді;
-         мобільно вирішити організаційні питання, пов’язані з участю у школі  (проїзд, активна підготовка до участі(презентацій, документів, гри, пропозицій тощо);
-         бути готовими до активної участі та майже 10-годинних заняттях та заходах  школи щодня та подальшої участі в спільної мережі НУО і діяльності.

 
Організатори покривають витрати на проживання, харчування, затратні матеріали пов’язані з програмою школи.
Витрати на проїзд з місця проживання учасника до місця проведення заходів і у зворотному напрямку учасники сплачують самостійно.

                                  Критерії відбору учасників:

-         активність учасника у своєму середовищі і його лідерські здібності;
-         якість заповнення анкети (логічність і структурованість думок, вичерпність відповідей на запитання), підготовки есе, документів гри тощо, що пропонуються .

       Більш докладну інформацію щодо участі у школі, а також анкети буде розміщено найближчим часом та надіслано після заповнення реєстраційної анкети.

Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 812 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0