Головна » 2008 » Вересень » 8 » МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «Парадигма Творення в сучасній науці: на шляху до інтегрованого світогляду»
19:55
МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «Парадигма Творення в сучасній науці: на шляху до інтегрованого світогляду»

МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ  «Парадигма Творення в сучасній науці: на шляху до інтегрованого світогляду»

28-29 листопада 2008 р. м. Остріг, Рівненської обл.

Організатори: Національний університет «Острозька академія», Інститут проблем походження і розвитку Всесвіту і життя, Всеукраїнська громадська організація «Духовність та благополуччя», Духовна Академія «Міжнародний центр християнського лідерства», Всеукраїнська громадська організація «Союз християнського відродження України».

Перша Міжнародна науково-практична конференція «Парадигма Творення в сучасній науці: на шляху до інтегрованого світогляду» має намір відреагувати на найбільші проблеми науки, освіти та суспільства. Найбільшими проблемами сучасної науки є методологічні проблеми, сучасної освіти — проблеми рівноправності світоглядів, сучасної людини і суспільства — проблеми сенсу життя.

На конференції будуть присутні науковці з України (КНУ ім. Т. Шевченка, НПУ ім. М. Драгоманова, Прикарпатського університету ім. В. Стефаника, Інституту ядерних досліджень НАНУ, Інституту теоретичної фізики НАНУ, Українського католицького університету, Інституту філософії НАНУ та ін.), з Росії, США, Великої Британії, Німеччини та інших країн.

Запрошені науковці з провідних галузей природничої, гуманітарної та теологічної наук, філософи, працівники освіти, культури та інших сфер, молоді науковці, аспіранти та студенти.

СЕКЦІЇ:
Секція №1. «Загально-методологічні та філософські аспекти парадигми Творення в науці»
Секція №2. «Методологічні проблеми природничих наук»
Секція №3. «Методологічні проблеми гуманітарних наук»
Секція №4. «Духовне відродження людини і суспільства: освіта, ЗМІ, громадські та релігійні організації»





Перелічені далі та подібні їм проблеми розглядатимуться на конференції:

Секція №1. «Загально - методологічні та філософські аспекти парадигми Творення в науці»

• Причини методологічної кризи сучасної науки, її прояви.
• Неспроможність сучасної науки попереджати екологічні, гуманітарні та інші катастрофи, а також прогнозувати хід світової історії.
• Природно-історичні, метафізичні, етичні аспекти формування нової наукової методології в контексті парадигми Творення.
• Поняття, види та роль світогляду в науці. Проблеми синтезу різних світоглядних систем з наукою.

Секція №2. «Методологічні проблеми природничих наук»

• Проблема домінування в сучасній природничій науці матеріалістичного (натуралістичного, атеїстичного) світогляду: причини, наслідки, альтернативи.
• Поняття: інтелект, інформація, живе, створене, самоорганізоване, матерія, Розумний Задум, програма, призначення, ціль тощо в рамках парадигми Творення у природничих науках.
• Проблема походження та розвитку живого й неживого світів з позицій парадигми Творення. Взаємозв'язок між Творенням та еволюцією.
• Наукова картина світу в рамках парадигми Творення.
• Закони походження й перенесення інформації та інтелекту. Людина як творець: межі контролю людини над природою, створення нових організмів.


Секція №3 «Методологічні проблеми гуманітарних наук»

• Проблема домінування в сучасній гуманітарній науці матеріалістичного (натуралістичного, атеїстичного) світогляду: причини, наслідки, альтернативи.

• Сотворіння людини і її природи Богом як висхідний принцип розуміння людини людських спільнот і світової історії.

• Проблема походження та розвитку духовного людського життя та суспільства з позицій парадигми Творення. Взаємозв’язок між кремаційною та еволюційною концепціями.

• Свобода і відповідальність людини і людських спільнот як прояв їхньої духовності та закономірності формування на цій основі особистості, суспільства та держави.

• Смисл існування як наукова категорія в гуманітарних науках. Права людини і людських спільнот, їхня взаємообумовленість і реалізація в цьому контексті.

• Предмет, призначення і проблемне поле гуманітарних наук в рамках парадигми Творення
• Докази особистісності Творця.

Секція №4 «Духовне відродження людини»

• Християнські основи Євроатлантичної цивілізації: їхній зміст, утвердження, історичні метаморфози, сучасний стан і проблеми.
• Християнські корені української духовності, її місце в Європейській цивілізації.
• Домінування в державній системі освіти в Україні матеріалістичного (атеїстичного) світогляду: причини, наслідки, шляхи приведення у відповідність до Конституції України.
• Поєднання ідеалу наукових знань з формуванням вищого сенсу життя як головний принцип освіти і мета співпраці державних, громадських і релігійних організацій у сфері виховання людини і духовного відродження України.
• Проблема переборення практики відвертої маніпуляції з боку ЗМІ у сфері життєвих орієнтирів і смислу існування.




ОРГАНІЗАЦІЙНА ІНФОРМАЦІЯ
Для участі необхідно надіслати тези своєї доповіді (до 5 тис. знаків з пробілами) та дату і час прибуття в Оргкомітет поштою або на е-mail.
1) поштою до 10.10.2008 р.:
Оргкомітет конференції «Парадигма Творення...»
вул. Семінарська, 2
м. Остріг,
обл. Рівненська
35800
2) на e-mail до 15.10.2008 р.:
cris-evol@ukr.net, vmzhukov52@mail.ru


Формат тез: шрифт Агіаl, розмір 11, інтервал між рядками 1.5 , поля 2 см з усіх боків.
Допускається до 2 доповідей від 1 учасника (але пу¬блікується тільки одна з них).



Усна доповідь: до 15 хв., обговорення до 5 хв.
Стендова доповідь: постер до 125x80 см2.
Після прийняття тез оргкомітетом автор запрошується до участі (ел. або звичайним листом). Під час конфе¬ренції або одразу ж після автор має надати повну допо¬відь в ел. вигляді для друку у збірці.
Реєстраційний збір 50 грн. Проживання та харчуван¬ня учасникам конференції безкоштовне. Робочі мови: українська, російська, англійська.
Їхати: залізницею до ст. „Кривин" або ст. „Остріг", далі маршруткою до м. Остріг до Національного університету „Острозька академія".

Початок реєстрації: за годину до відкриття.
Відкриття конф.: п'ятниця, 28.11.2008 р., 11:00.
Закриття конф.: субота, 29.11.2008 р., 19:00.
Тел.: 8-067-7794705 (проректор, д-р пед. наук Ва¬силь Миколайович Жуковський), 8-063-4451893

Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 941 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0