Головна » 2008 » Жовтень » 11 » Європейський тиждень місцевої демократії в Донецькому національному університеті
13:59
Європейський тиждень місцевої демократії в Донецькому національному університеті
Шановні колеги, запрошуємо представників Донецької області ознайомитись з планом проведення Європейського тижня місцевої демократії в Донецькому національному університеті. Запрошуємо представників місцевої шкільної молоді, студентів, а також молодих вчителів, співробітників відділів освіти взяти участь в заходах тижня (зокрема, Демо-Квесті 17 жовтня).
 
Просимо поширити інформацію, в разі виникнення запитань, запрошуємо звертатись за тел.: (062) 304 40 97, 8 (050) 917 26 11.
 
З повагою,
Сергій Штукарін
 
ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ Європейського тижня місцевої демократії у Донецькому національному університеті в 2008 році
 
Мета проведення: Європейський тиждень місцевої демократії (ЄТМД) з минулого року проводиться в країнах-членах Ради Європи (47 країн-членів) за ініціативою Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, на відзначення дати відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування (15.10.1985). В Україні, яка є членом Ради Європи з 1995 року, ЄТМД відзначається згідно Указу Президента України № 922/2007 "Про Європейський тиждень місцевої демократії в Україні". Заходи спрямовуються на просвітництво молоді щодо європейських норм і практик демократії на регіональному та місцевому рівнях, участі громадян, в т.ч. молоді, в реалізації державної політики.
Місце проведення: м. Донецьк, Донецький національний університет, вул. Університетська, буд. 24; історичний факультет; територія між корпусами ДоНУ.
Учасники: студенти вищих навчальних закладів м. Донецька та області; представники шкільних євроклубів - учні старших класів загальноосвітніх навчальних закладів (всього 200 осіб).
До участі в заходах ЄТМД запрошуються представники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Донецької обл.
Відповідальні: проректор з виховної і соціальної роботи, к.і.н., доц. Мармазова Т.І., декан історичного факультету, д.і.н., проф. Добров П.В.
Спів-організатори: ОГ "Центр політологічних досліджень" (ЦПД), Клуб молодих дипломатів (євроклуб) ДонНУ, Центр міжнародної безпеки та євроатлантичної співпраці (ЦМБЄАС) ДонНУ, Донецька обласна молодіжна організація "Євроклуб", Донецька обласна організація ВГО "Українська асоціація європейських студій".
Контактна особа: Сергій Штукарін, shtukarin@gmail.com, +38 (050) 917 26 11.
Дати проведення: 13-17 жовтня 2008 року.
В рамках ЄТМД проводяться:
1. Бліц-опитування "Що таке місцева демократія"?
2. День відкритих дверей в ЦПД, ЦМБЄАС.
3. Засідання Клубу молодих дипломатів на тему "Місцева демократія".
4. Презентація "Європейська інтеграція – шлях до субсидіарності".
5. Інтерактивна гра "Два міста: шлях до місцевої демократії".
6. Ефір на радіо "Центр" "Місцева демократія в Європі".
7. Інтелектуально-спортивна гра (квест) "Місцева демократія в Європі".
Понеділок
 13 жовтня 2008

09:20 – 09:45
 "Що таке місцева демократія"?
Бліц-опитування

Члени Клубу молодих дипломатів (євроклубу) ДонНУ проводять бліц-інтерв'ю зі студентами і перехожими щодо розуміння поняття "місцева демократія", знання прав і обов’язків громадянина, а також можливостей брати участь у виробленні та реалізації державної політики на регіональному та місцевому рівнях

14:30 – 15:00 День відкритих дверей в ЦПД, ЦМБЄАС.
Вітальна кава

15:00 – 16:30
 "Місцева демократія"
Засідання Клубу молодих дипломатів

 "Європейська інтеграція – шлях до субсидіарності"
Презентація

Зміст презентації: еволюція ідеї європейської інтеграції; створення Ради Європи та Європейських Спільнот, Європейського Союзу; концепція "субсидіарності", Європейська хартія місцевого самоврядування. Беруть участь члени Клубу молодих дипломатів, матеріали презентації роздруковані для всіх учасників

16:30 – 17:00 "Євро-бінго"
Інтерактивна гра

Гра полягає у знаходженні відповідей на запитання у клітинах спеціальної анкети у інших учасників, виграє той, хто першим заповнить вертикаль, горизонталь, або діагональ анкети

Середа 15 жовтня 2008

15:00 – 17:00 "Два міста: шлях до місцевої демократії".
Інтерактивна гра

Гра полягає у симуляції життя двох умовних міст, гравці є громадянами, приймають рішення щодо розвитку своїх міст, виграє місто, в якому залишається найбільша кількість громадян. Учасники – члени європейських клубів м.Донецьк, студенти вищих навчальних закладів, учні старших класів загальноосвітніх закладів

Четвер 16 жовтня 2008

13:00 – 14:00 "Місцева демократія в Європі"
Ефір на радіо "Центр"

П’ятниця  17 жовтня 2008

14:30 – 16:30 "Місцева демократія в Європі"
Інтелектуально-спортивна гра (квест)

Гра полягає у знаходженні за підказками ділянок, позначених прапорами європейських країн, на ділянках учасники виконують творчі завдання, які дають та оцінюють експерти (члени Дипклубу)

 

Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 953 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0