Головна » 2008 » Жовтень » 29 » Конкурс FLEX 2008
21:52
Конкурс FLEX 2008
Конгресом Сполучених Штатів Америки було створено програму "FLEX" щоб надати можливість народам України та США більше дізнатися один про одного. FLEX дає можливість українським школярам безкоштовно жити та навчатися в США протягом одного навчального року.
 
Програма повністю фінансується урядом США та адмініструється організацією American Councils. Програма FLEX існує впродовж шістнадцяти років, проводиться на відкритій конкурсній основі і є безкоштовною для учасників. Цього року тестування буде проводитися в 25 обласних центрах України, починаючи з 6 вересня.

У конкурсі FLEX можуть приймати участь усі школярі, які відповідають наступним вимогам:

- Дата народження з 01.01.93 по 15.07.94.
- Навчання в 8, 9 або 10 класі школи.
- Гарне володіння англійською мовою.
- Українське громадянство.
- Конкурсант не перебував у США більш ніж три місяці впродовж останніх п’яти років.

Також до участі в конкурсі запрошуються старшокласники з обмеженими фізичними можливостями. Більш ніж 250 таких школярів із країн СНД уже навчалися в США за цією програмою.

Що необхідно мати із собою для участі в конкурсі:

- оригінал свідоцтва про народження;
- фотокартку 3x4 (2008 року);
- ручку.

Кандидати можуть проходити тестування у тест центрі що є найближчим до їх місця проживання. Якщо кандидати пропускають дату тестування у найближчому тест центрі вони можуть пройти тестування у будь-якому тест центрі що залишається. Апліканти що спробують пройти тестування у більш ніж одному тест центрі будуть дискваліфіковані!

Графік проведення тестування можна завантажити з сайту www.americancouncilskyiv.org.ua

Для участі в програмі 2009 – 2010 навчального року буде відібрано приблизно 300 фіналістів з України. Фіналістам програми сплачується подорож від їх домівки до місця перебування в США та назад, а також надаються стипендія та медична страховка.

"В наш час більшість людей можуть дозволити собі туристичну подорож до США, але в цьому випадку Ви побачите Америку очима туриста", - пояснює Хелен Бертвісл, директор програми FLEX в Україні. "Програма FLEX дозволяє учаснику дізнатися про США "з перших рук", більш детально, адже учасники програми мешкають в американських родинах та навчаються в американських школах протягом навчального року. До того ж ще й безкоштовно!"

"Наша програма цікава й особлива, не тільки тому, що сотні українських школярів дізнаються більше про культуру США та повсякденне життя американців, але ще й тому, що американські сім’ї та громадськість можуть дізнатись багато нового про українську культуру, приймаючи в себе вдома учасників нашої програми", - говорить Хелен Бертвісл. "Кожного року сім’ї поділяють радість приготування борщу, дізнаються про маловідомі американцям свята, такі як – свято Св. Миколая, Масляна тощо".

Крім України тестування проводиться на теренах Азербайджану, Вірмені, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Росії, Таджикистану та Туркменістану
 

Рубрика Конкурси та олімпіади
Дата проведення 06.09.2008 - 08.11.2008
Телефони (044) 482-02-21, 482-02-22
Web-сторінка http://www.americancouncilskyiv.org.ua/
E-майл flex@americancouncilskyiv. org.ua
Адреса оргкомітету Україна, 04050, Київ, вул. Мельникова, б. 63


Категорія: Стажування | Переглядів: 1028 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0