Головна » 2008 » Листопад » 18 » Проект "Міжкультурні Навігатори" у розпалі
12:14
Проект "Міжкультурні Навігатори" у розпалі

Легати "ДИПКОРПУСУ" долучилися до нового проекту Британської ради в Україні, який має назву "Міжкультурні Навігатори". Проект включає чотири модулі навчання і реалізується в 16 країнах Європи. Метою заходів є створення мережі молодих людей – міжкультурних навігаторів, які об’єднавшись зможуть розробити і втілити у життя нові проекти. 

Ліга не могла не долучитися до даного проекту, адже займає дуже активну позицію у розширенні міжкультурного діалогу, впроваджує велику кількість проектів, направлених на побудову якомога ефективнішої кооперації між культурами.

Саме тому Олена Іванців, голова Інформаційного департаменту Ліги, та Ірина Горбачова, уповноважений представник Ліги у Запоріжжі, приїхали у Львів, на перший модуль проекту. Вони ознайомилися з новими методиками роботи, зокрема, дізналися більше про використання методу позитивної оцінки, ролі очікувань і питань під час проекту. Під час запропонованого тренінгу використовувалися різноманітні енерджайзери та мобільні завдання, направлені на спілкування учасників, пошук спільних сторін, перевірку уважності, креативності, вміння ділитися досвідом і працювати разом.

На тренінг, присвячений темі лідерства завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Лі Тернер. Він відповів на питання учасників. Зокрема, з приводу питання Олени Іванців зазначив, що його лідером, тобто людиною, на яку він рівняється і риси якої поважає, у Великобританії колишній прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер, не зважаючи на те, що його неоднозначно сприймає британське суспільство через його позицію щодо війни в Іраку. Пан Посол також зауважив, що в його кабінеті висить портрет Королеви Великобританнії, яку він вважає надзвичайно мудрою і цікавої особистістю. А от на питання, чи висить в його кабінеті портрет Гордона Брауна, Посол Її Величності в Україні відповів, що це б було недоречно. Лі Тернер також повідомив, що його метою є зробити посольство Великобританії найкращим в Україні.

Учасників також зацікавив звичайний робочий день Посла, чи вчить він українську мову, питання віз українцям. Лі Тернер розповів, що його робота є цікавою, а кожен робочий день не схожий на інший, він також відмітив, що має змогу спілкуватися з найвпливовішими людьми в Україні. А от на питання, про те, якого лідера в нашій державі він найбільш поважає, Посол Її Величності в Україні відповів дипломатично, тобто сказав, що не є компетентним оцінювати українських політиків. З приводу вивчення мови Лі Тернер пообіцяв, що через рік обов’язково зможе спілкуватися українською, а поки що відвідав тільки 9 уроків, хоча йому дуже подобаються слова, схожі на німецькі у нашій мові. А от стосовно віз для українців Посол не був таким оптимістичим, він зауважив, що їхня система видачі віз є однією з найкращих і найпрозоріших, тому українцям просто необхідно ретельно готувати необхідні документи для виїзду у Великобританію. На прощання Пан Посол побажав всім учасникам успіхів у майбутній кар’єрі.

Загалом у проекті взяли участь більше 50 учасників, серед яких 5 білорусів. Всі вони молоді, активні, готові до нових викликів і завдань. Всі вони хочуть запропонувати нові ідеї, щоб покращити життя нашого суспільства і сподіваємося, що керуючись девізом ЄС "Єдність у різноманітності", наші легати зроблять істотний внесок у розробку нових проектів і отримають фінансування від Британської ради на їхню реалізацію!

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 765 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0