Головна » 2008 » Листопад » 29 » УКРАЇНОМОВНИЙ ІНТЕРНЕТ-РЕСУРС ПРО ПРОГРАМУ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КОМІСІЇ"МОЛОДЬ В ДІЇ"
12:07
УКРАЇНОМОВНИЙ ІНТЕРНЕТ-РЕСУРС ПРО ПРОГРАМУ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КОМІСІЇ"МОЛОДЬ В ДІЇ"
Презентуємо Вашій увазі новий україномовний Інтернет-ресурс про Програму Європейської Комісії"Молодь в дії", що спрямована на підтримку міжкультурного спілкування і молодіжного співробітництва - http://yia.org.ua.
 
Програма "Молодь в дії" - це програма Європейської Спільноти, яка надає можливості міжнародної співпраці для молоді країн Європи, у тому числі й України.
 За підтримки Програми "Молодь в дії" молоді люди з України у співпраці з партнерами з інших країн можуть брати участь у молодіжних обмінах та міжнародній волонтерській діяльності.
Молодіжні лідери, працівники організацій та інституцій, які працюють з молоддю, мають можливість підвищувати свій професійний рівень на тренінгах та інших заходах, спрямованих на налагодження партнерства, підвищення якості реалізованих проектів та поглиблення своїх знань у різних сферах молодіжної роботи.

Програма "Молодь в дії" ґрунтується на неформальній освіті і має на меті сприяння активному громадянству молоді загалом і європейському громадянству зокрема; розвиток солідарності і толерантності між молодими людьми, особливо для зміцнення соціального зв'язку в Європейському Союзі; посилення взаєморозуміння між молодими людьми з різних країн; сприяння розвитку якісних систем підтримки молодіжної діяльності і життєздатності громадських організацій у молодіжній сфері; поширення європейської співпраці у молодіжній сфері.
 
Основними пріоритетами Програми "Молодь в дії" є європейське громадянство, суспільна активізація молоді, культурне різноманіття та залучення молодих людей з обмеженими можливостями.

У рамках Програми "Молодь в дії" можна отримати фінансову підтримку на організацію міжнародних молодіжних зустрічей, Європейської волонтерської служби, тренінгів, семінарів, заходів з налагодження партнерства, навчальні поїздки, стажування тощо.
 
Обов'язковою умовою є міжнародний характер діяльності. Спільні проекти подаються на розгляд до Національних агенцій т.зв. Програмних країн (27 країн ЄС, 3 країни-члени ЄАВТ та країна-кандидат на вступ до ЄС) і розподіляються між організаціями-партнерами у кожній країні відповідно до умов проекту. Проектна діяльність може відбуватися на території як Програмних, так і інших (партнерських) країн, у тому числі й України.

Веб-сайт http://yia.org.ua адмініструється інформаційними представниками Програми "Молодь в дії" в Україні.
 
Мережа інформаційних представників Програми "Молодь в дії" в регіоні Східної Європи і Кавказу покликана сприяти збільшенню кількості і якості проектів, які реалізуються за участю країн регіону.
 
Мережа діє в рамках Ресурсного центру SALTO для співпраці з країнами Східної Європи і Кавказу (www.salto-youth.net/eeca).
 
Ресурсний центр пропонує систему підтримки для організацій, координаторів проектів, молодіжних тренерів та волонтерів. Електронна система (www.salto-eeca.eu) підтримки містить базу даних організацій, форум, блоги для волонтерів, електронний бюлетень, чат тощо.
 
Ресурсний центр також розповсюджує електронний бюлетень, на який може підписатися кожен, хто забажає.
Інформаційні представники в Україні пропонують:
- презентації Програми "Молодь в дії" для зацікавлених аудиторій;
- творчі майстерні з окремих аспектів Програми;
- консультації з окремих питань проектів, які реалізуються або заплановані до реалізації;
- допомогу в налагодженні партнерства.

Де можна знайти інформацію про Програму?
Більш детальну інформацію про Програму "Молодь в дії" можна отримати на сторінці Європейської Комісії http://ec.europa.eu/youth/yia/index_en.html чи виконавчої агенції http://eacea.ec.europa.eu/youth/index_en.htm

Контакти Інформаційних представників Програми "Молодь в дії:
Оксана Бондар, Центр європейської інформації у Вінниці, oksana.bondar.v@gmail.com
Ярина Боренько, Європейський діалог, Львів, yaryna@dialog.lviv.ua
Андрій Донець, Донецький дебатний центр, Донецьк, debate@cent.dn.ua
Олена Яремко, Академія української молоді, Львів, olena_yaremko@yahoo.com
Джерело:
Оксана Бондар,
Центр європейської інформації у Вінниці
oksana.bondar.v@gmail.com 
 
Категорія: Повідомлення | Переглядів: 847 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0