Головна » 2008 » Грудень » 3 » Маріуполь у епіцентрі наукових досліджень
20:26
Маріуполь у епіцентрі наукових досліджень
У Маріуполі триває декада гуманітарних наук. Маріупольська штаб-квартира Ліги «ДИПКОРПУС» активно сприяє популяризації наукових заходів, які щорічно відбуваються у кінці листопада – на початку грудня кожного року на базі Маріупольського державного гуманітарного університету.
Зокрема, 28 листопада 2008 року відбулася наймасштабніша за всю історію Всеукраїнська науково-практичної конференція молодих вчених “УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВНІСТЬ: ІСТОРІЯ І СУЧАСНІСТЬ”.

Секційні дискусії та круглі столи впродовж конференції охопили широкий спектр питань: історія, культура, інформація, комунікаційні техніки, міжнародні відносини та зовнішня політика, політологія, етнологія та дослідження православ’я. 8 секцій зібрали доповідачів та слухачів, які обговорювали виключно важливі для релігійної, культурної, політичної свідомості українців питання. Презентувалися ґрунтовні дослідження, висловлювалися найсміливіші ідеї та погляди на найактуальніші внутрішньополітичні та загальносвітові проблеми та виклики.
Загалом учасниками стали понад 200 науковців серед яких півсотні професорів та докторів наук, майже 70 аспірантів. Половина учасників (107) були гостями – з’їхалися вони з усіх регіонів України. Приємною новиною стали заочно надіслані праці з-за кордону – від Мюнхена до Далласа.
За підсумками конференції була підготована представницька збірка статей.
У найближчому майбутньому найцікавіші матеріали стануть доступними широкому колу читачів через сторінки інтренет-часопису суспільно-політиної тематики «Дипкорпус». Його підготовкою та наповненням займатиметься Ліги «ДИПКОРПУС», видання буде відкритим і для інших дописувачів.
Проведення конференції ювілейної, 5-ї Всеукраїнської конференції  “УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВНІСТЬ: ІСТОРІЯ І СУЧАСНІСТЬ” на глобальному рівні подвійно приємне для легатів Маріупольської штаб-квартири Ліги «ДИПКОРПУС», адже є свідченнями надзвичайної потужності інтернет-інструментів в руках громадських організацій.
П’ять років тому і Ліга «ДИПКОРПУС» і конференція були сугубо регіональними проектами. Проте завдяки розповсюдженню інформації інтернет-мережами (розсилки на сайти ВНЗ, контакти з науковцями та ЗМІ, створення веб-сторінок) відомості про конференцію “УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВНІСТЬ: ІСТОРІЯ І СУЧАСНІСТЬ” ширилися просторами країни. Рік від року зростав рівень підготовки та проведення конференції, поступово сягнувши статусу заходу з міжнародною участю.
Це є пречудовим подарунком для Маріупольського державного гуманітарного університету, і, зокрема маріупольським легатам «ДИПКОРПУСУ» напередодні п’ятиріччя Ліги «ДИПКОРПУС» як вдалого всеукраїнського об’єднання молодих фахівців-міжнародників.
А уже у п’ятницю, 5 грудня 2008 року Маріупольський державний гуманітарний університет перетвориться на осередок економічних студій та правових досліджень – стартує ІV Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, магістрів, аспірантів і молодих вчених «Особливості інтеграції України в світовий економічний та політико-правовий простір».
Особливої актуальності набуває ця подія в світлі світової економічної кризи, адже пошук шляхів розв’язання проблем Маріуполя та всієї держави – обов’язок кожного мислячого громадянина.
Науковці розглядатимуть інтеграційні процеси, розвиток фінансово-кредитних та валютних відносин, інвестиційні процеси, міжгалузеву співпрацю, проблеми конкурентоспроможності, питання зовнішньої торгівлі та міжнародного менеджменту.
Сподіваємося, усі креативні та інноваційні ідеї, висловлені протягом обох конференцій знайдуть втілення у життя, а широке коло зацікавлених отримає задоволення від знайомства з матеріалами конференцій і не упустить нагоди долучитися до числа учасників свята науки у Маріуполі у 2009 році.
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 740 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0