Головна » 2009 » Лютий » 5 » Фінішував конкурс "Я - Обама: 10 кроків у зовнішній політиці"
21:59
Фінішував конкурс "Я - Обама: 10 кроків у зовнішній політиці"
У рамках святкувань свого 5-річчя, Ліга політологів міжнародників "Дипкорпус" спільно з Інформаційно-ресурсним центром Посольства США в Україні та Американською бібліотекою оглосила конкурс есе під назвою: "Я - Обама: 10 кроків у зовнішній політиці".
 
Конкурс присвячено обранню 44-м Президентом Сполучених Штатів Америки Барака Обами, який вважається на сьогодні одним з найнеординарніших лідерів сучасності.

Як зазначають організатори конкурсу, від зовнішньої політики Білого Дому вже протягом довгого часу залежить доля багатьох держав світу. Обама виграв одні з найважчих виборів за усю історію США. Тепер увесь світ чекає від нього змін, на всіх рівнях сьогодні обговорюється питання про те, яку саме зовнішню політику буде впроваджувати Вашингтон у найближчі роки.

Досить важливе в цьому контексті і питання, якими будуть майбутні українсько-американські відносини, які сьогодні можна охарактеризувати "як дружні та стабільні".

Тому студентам-міжнародникам, а також усім, хто цікавиться проблемами міжнародних відносин, було запропоновано уявити себе новообраним лідером найвпливовішої держави світу та викласти у формі есе свої думки та пропозиції щодо розвитку зовнішньої політики Сполучених Штатів Америки під керівництвом Барака Обами.

Конкурс тривав з 22 грудня по 20 січня 2009 року - дня інавгурації Барака Обами. Мова написання есе - українська, російська чи англійська. Об'єм -не менше 500 слів.

Журі конкурсу у складі експертів з Ліги політологів міжнародників "Дипкорпус" визнало переможцями 5 кращих есе. Перше місце зайняла робота студента факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка Івана Городиського. Друге місце поділили Софія Шпак (Львів) та Максим Міхальков з Луганська. Третє місце - за Антоном Макаренком та Володимиром Кучером.

Майже всі переможці найпопулярнішими кроками для Барака Обами у зовнішній політиці вважають пошук нових шляхів для боротьби з тероризмом та виходу з економічної кризи, вирішення проблем з Іраком, Іраном, сприяння припиненню протистояння у Секторі Газа. Ще одне завдання для Барака Обами - сприяти ліквідації расової та релігійної дискримінації.

Есе переможців будуть опубліковані у ЗМІ та на спеціально створеному Лігою "Дипкорпус" окремому сайті.
 

/Олена Кривенко - УКРІНФОРМ/
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 904 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 3.0/1