Головна » 2009 » Лютий » 23 » Суспільна акція школярів України «Громадянин - 2009»
21:43
Суспільна акція школярів України «Громадянин - 2009»

Метою Суспільної акції школярів України “Громадянин” є стимулювання інтересу молодого покоління до вирішення актуальних проблем українського суспільства, формування досвіду громадянських дій та демократичної поведінки.
 

До участі у заході запрошуються команди старшокласників України, які бажають практично вирішити ту чи іншу суспільну проблему у своїй місцевій громаді. Акція триватиме до 15 квітня 2009 року. Національна публічна презентація кращих поектів Суспільної акції Школярів України «Громадянин» відбудеться у травні 2009 року у м. Києві.
Головним у проведенні Акції є виховання у підлітків розуміння важливості громадянської ініціативи у вирішенні актуальних питань на рівні селища, району, міста, регіону.

Основними завданнями Акції є:

набуття учнями знань і навичок, необхідних для успішної участі в суспільно важливих проектах;
оволодівання практичним досвідом участі у суспільному житті, розвиток громадської ініціативи школярів;
підвищення професійного рівня педагогів у сфері організації громадської діяльності учнів і формування навичок соціального проектування на базі навчального закладу (громадської організації);
консолідація учнівської молоді з різних регіонів України.
В Акції можуть брати участь команди учнів загальноосвітніх закладів України віком 12-16 років, а також дитячих і молодіжних громадських організацій, зацікавлених в тому, щоб зробити свій особистий внесок в покращення життя суспільства в своєму селищі, районі, місті, регіоні, країні.

Дорослі (педагоги освітніх закладів, наставники дитячих громадських організацій і об’єднань) беруть участь в Акції на правах консультантів, експертів, членів журі.

Беручи участь в Акції, команда при підтримці педагога виявляє і формулює актуальну для їх навчального закладу (юнацької організації), мікрорайону, села, району, міста проблему і пропонує варіант її вирішення.

Досліджуючи сутність проблеми, команда збирає різноманітну інформацію, матеріали, документи, на основі яких розробляється проект.

Представлення матеріалів супроводжується усною презентацією (здебільшого перед органами місцевої влади), де учні демонструють знання змісту вибраної проблеми, вміння аргументовано представити варіант власного вирішення проблеми, компетентно відповідати на запитання журі.

Експертна оцінка пректів здійснюється відповідно до наступних критеріїв: суспільна значущість проблеми; актуальність і важливіть поставлених проблем; самостійність розробки проекту; залучення громади до вирішення даної проблеми; відповідність варіанту вирішення проблеми чинному законодавству України; реалістичність та економічність проекту; перспективність проекту.

Заключний етап Суспільної акції школярів України „Громадянин ” проводиться щорічно у вересні місяці для 30-40 команд переможців Акції. У ході заходу команди переможців з усіх регіонів України представляють результати своєї громадської ініціативи. У участі у цих цих заходах запрошуються народні депутати, представники міністерств та інших урядових структур України, вчені, громадськість, преса. Команди переможців нагороджуються грамотами та цінними призами.

Контакти

center@novadoba.org.ua
8(0322)74-34-55
http://www.novadoba.org.ua/index.php
вул. Галицька 1/5 79008 м.Львів
 
Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 855 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0