Головна » 2009 » Лютий » 23 » Оголошується конкурс в рамках грантової програми „Партнерство громадських ініціатив”
21:45
Оголошується конкурс в рамках грантової програми „Партнерство громадських ініціатив”
Програма реалізується і фінасується спільно Фундацією Стефана Баторія та Фундацією Роберта Боша. На терені України партнером є Фундація ПАУСІ. 
Після вступу Польщі до Європейського Союзу Україна, Білорусія та Калінінградська область РФ стали безпосередніми сусідами ЄС. Країни ці дуже різні, але розвиток сектора незалежних неурядових організацій для кожної з них є важливим елементом побудови громадянського суспільства.
Неурядові організації також відіграють ключову роль у творенні індивідуальних, міжлюдських контактів по різні боки кордону. Спільні ініціативи неурядових організацій країн-сусідів сприяють не тільки їх взаємному пізнанню, але й дають можливість обмінятись досвідом і реалізувати спільні завдання. Надаючи організаціям можливість проведення спільних заходів, ми хочемо зміцнити співпрацю між Польщею, Німеччиною та східніми сусідами ЄС, пітримати розвиток добросусідських контактів та полегшити реалізацію спільних ініціатив, спрямованих на вирішення проблем, з якими стикаються країни нашого регіону.
Цілі програми:

Заохочення громадян до участі в роботі місцевих та регіональних громадських ініціатив в Україні, Білорусії та Калінінградській області РФ.
Залучення цих ініціатив до міжнародної польсько-німецької співпраці або розширення співпраці польських, українських, білоруських, російських організацій за рахунок включення німецьких партнерів,
Посилення зацікавлення взаємною співпрацею та створення довготривалих партнерств.
У 2009 році конкурс оголошується востаннє. Проекти, які переможуть у конкурсі, будуть виконуватись у 2010 році.

Хто може отримати фінансування? Запит на отримання фінансування можуть подавати громадські організації, з яких одна зареєстрована в Україні, Білорусії або Калінінградській області РФ, друга в Польщі, а третя в Німеччині. Партнерами з України, Польщі та Німеччини можуть бути лише неурядові організації. Партнерами в Калінградській області РФ та Білорусії в обґрунтованих випадках можуть бути громадські установи такі, як школи, будинки культури, бібліотеки, центри соціальної допомоги, музеї та інше. Лише в Білорусії партнерами можуть бути також неформальні групи. Запит від імені трьох організацій подає організація-координатор; такою організацією може бути тільки організація з України, Польщі чи Німеччини.

На яку діяльність можна отримати фінансування? Проекти можуть стосуватись різних аспектів суспільного життя за умови, що відповідають конкретним потребам вибраної місцевої громади чи цільової групи з Білорусії, Калінінградської області РФ чи України, а також мають ясно визначені цілі і конкретно сформульовані результати. Крім цього, проекти повинні бути зорінтовані на творення довготривалих тристоронніх партнерств організацій-учасників проекту.

Фінансування не буде надаватися на:

Гуманітарну допомогу, туристичну, політичну чи релігійну діяльність.
Класичні форми молодіжного чи культурного обміну.
Проекти, що направлені лише на організацію конференцій, видання публікацій чи проведення досліджень.
Створення інтернет-порталів, котрі не є структурним елементом ширшої діяльності.
Інвестиції (будівництво, ремонт), покриття постійних витрат на функціонування організації.
До сьогодні більшість профінансованих проектів концентрувалися навколо вирішення соціальних проблем (активізація пенсіонерів, безробітних, сільських жителів, інтеграція маргінальних груп), а також були направлені на підвищенням громадянської активності (тренінги для молодіжних чи місцевих лідерів, розвиток волонтаріату, інформованість на тему Європейського Союзу).

На що треба звернути увагу? Важливо, щоб кожна з партнерських організацій мала чітко виписані завдання і робила свій власний внесок у реалізацію проекту. Мова йде не про „класичний” трансфер досвіду з заходу на схід, а про взаємне навчання одних від інших в процесі реалізації спільних, конкретних завдань. Важливо також аби ті, до кого скерований проект, були його активними учасниками, а не тільки, наприклад, пасивними учасниками тренінгів. Радимо співпрацювати в проектах із засобами масової інформації, щоб якомога ширша громадськість ознайомилась з діяльністю, що проводиться в рамках проекту.

Якого розміру і на який термін можна отримати фінансування? Проекти фінансуються Фондом ім. Роберта Боша та Фондом ім. Стефана Баторія. Середній розмір гранту 12.000 євро. Заохочується додатковий власний внесок або дофінансування третьою стороною.

В останньому грантовому конкурсі, який проводиться цією програмою, ми плануємо профінансувати декілька проектів більшого обсягу (до 20 000 євро), що сприятиме подальшому розвитку співпраці між залученими до проекту організаціями та забезпечить сталість результатів їхньої діяльності. На грантову підтримку такого розміру можуть претендувати лише ті тристоронні партнерства, які раніше вже отримували фінансування від програми „Партнерство громадських ініціатив”

Проекти повинні бути реалізовані протягом 11 місяців, при цьому розпочатись мають не раніше, ніж 1 лютого 2010 року і закінчитись не пізніше, ніж 31 грудня 2010 року.

Контакти

Ольга Галицька
Фундація українсько-польської співпраці ПАУСІ
go@pauci.kiev.ua
+38 044 425 92 58/95
http://www.pauci.org/
 
Джерело: http://www.auc.org.ua/activities/international/?id=34907

Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 717 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0