Головна » 2009 » Лютий » 24 » Фотоконкурс "Якими ми є через 300 років? Один день у моєму житті" для молоді з України, Росії та Швеції
19:40
Фотоконкурс "Якими ми є через 300 років? Один день у моєму житті" для молоді з України, Росії та Швеції
Улітку минає 300 років з того часу, коли шведський король Карл XII і його кароліни зазнали поразки від російського царя Петра Великого. Ця подія пізніше стала називатися битвою під Полтавою. Щоб відзначити цю подію, Шведський інститут організує фотоконкурс для молоді з України, Росії та Швеції.
 Переможці будуть представлені на сайті www.si.se в кінці травня.

Хто може брати участь?
Молодь віком 17-25 років (тобто народжена між 1984 і 1992 роками), що проживає в Україні, Росії та Швеції.

Тема: "Якими ми є через 300 років? Один день у моєму житті"

Зануртесь у свій будень, своє близьке оточення, пошукайте серед друзів і родичів. Найкраще зображення часто знаходиться ближче, ніж вам здається. Нехай ваше фото розповідає про людей навколо вас, про те, якими ви їх бачите цього дня. У цій темі ви самі визначаєте межі. Поділіться своїм баченням світу навколо з іншими (див. рубрику "Виставка"). Використовуйте свою фантазію, не бійтеся імпровізувати, спробуйте знайти в цій темі щось виняткове.

Термін

Ми приймаємо фотографії включно до 30 квітня 2009 року.

Премії

Журі визначає по п’ять призерів з України, Росії, а також Швеції. З кожної країни троє призерів виграють тижневу подорож до Швеції. Четвертий приз виграє цифрову дзеркальну фотокамеру, п’ятий – цифрову міні-камеру.
Троє призерів з України, та відповідно з Росії, виграють:
Тижневу подорож до Швеції. Там ви оглянете столицю Стокгольм, натішитеся пароплавною прогулянкою у шхери, зможете особисто відчути мінливість шведської природи. Шведська молодь познайомить вас з молодіжною культурою.

Троє призерів зі Швеції виграють:
Тижневу подорож в Україну, яка раніше була більше знана через поразку Карла XII під Полтавою, але тепер все більше постає перед очима, як друга за величиною європейська країна. Шведські призери приїдуть до Києва, де вони зустрінуться з молоддю і відвідають визначні місця міста. Планується також поїздка в Полтаву.

Виставка

Призові фотоґрафії складуть виставку, яка буде показана в Полтаві, Москві та Стокгольмі. Саме тому вимога подавати на конкурс фотоґрафії з високою роздільною здатністю. Фотоґрафії будуть розміщені на сайті www.si.se після рішення журі.

Правила конкурсу
• Участь в конкурсі беруть індивідуальні учасники.
• Кожний учасник може представити 1-5 фотоґрафій. Ви самі вибираєте, чи вони складатимуть серію, чи будуть окремими зображеннями.
• Фотоґрафії мають бути в цифровому форматі.
• Фотоґрафії мають бути збережені в форматі .jepg, максимально 1000 пікселів, максимально 250 кілобайтів. На прохання ви маєте надати фото з високою роздільною здатністю.
• До фотоґрафії/фотоґрафій потрібно додати короткі пояснення. Дайте, будь ласка, відповіді на запитання коли, де, що/хто?
• Шведський інститут обумовлює собі право публікувати/використовувати конкурсні фотоґрафії і давати їх в розпорядження медіа у зв'язку з оголошенням конкурсу, а також для виставки, що підбиває підсумок конкурсу.
• Журі має право не приймати фото, що можуть видаватися образливими, або ті, що порушують авторські права.

Заявка

Заявка має бути надіслана на електронну адресу: photo.poltava2009@si.se. В темі повідомлення має бути сказано: photo.poltava2009/ua. В тексті повідомлення потрібно вказати всі дані про себе: ім’я, прізвище, рік народження, поштова адреса, номер телефону, електронна адреса. Після особових даних напишіть англійською мовою текст до фотоґрафій. Фотоґрафії додайте до повідомлення.

Фотоґрафії: кожне фото має починатися з літери U, порядкового номера (1-5) та закінчуватися трьома літерами Вашого прізвища. Наприклад, U1akn.jpeg, U2akn.jpeg
і т.д.

Призери, що не виконують правил конкурсу, дискваліфікуються.

Журі
Міша Педан, фотоґраф і головний викладач Вищої школи фотоґрафії Kulturama, Стокгольм.
Анна Кларен, фотоґраф і головний викладач фотошколи Nordens, Biscops Arnö, Стокгольм.
Маґнус Веннман, фотоґраф газети "Аftonbladet", Стокгольм.
Рішення журі не оскаржується.

Запитання
На запитання щодо конкурсу може відповісти Міша Педан. Його електронна адреса:
misha.pedan@kultfoto.se

Шведський інститут єднає Швецію зі світом
Шведський інститут – державна установа, яка має на меті відкрити Швецію для всього світу. Завдяки активному спілкуванню та інтенсивному обміну інформацією в галузі культури, освіти й науки Швеція встановлює і розвиває стосунки з іншими країнами.
Шведський інститут тісно співпрацює з посольствами та консульствами Швеції.

Джерело : http://www.civicua.org/text/news/view.html?q=1170137

Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 810 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0