Головна » 2009 » Лютий » 25 » Конференція «У пошуках власного голосу: усна історія як теорія, метод і джерело»
18:24
Конференція «У пошуках власного голосу: усна історія як теорія, метод і джерело»

Центр дослідження української спадщини коледжу Св. Тoмаса Мора Саскачеванського університету (Канада), Східний інститут українознавства ім. Ковальських, Українська асоціація усної історії, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна 11-12 грудня 2009 р. Оголошують про проведення Міжнародної наукової  конференції «У пошуках власного голосу: усна історія як теорія, метод і джерело»  у м. Харків.

В перший день роботи конференції планується проведення пленарного засідання та робота майстер-класів із презентаціями та доповідями запрошених фахівців з усної історії з Канади, Німеччини, Росії та України.

Другий день буде присвячено роботі трьох круглих столів:
- інституціоналізація усної історії: очікуємо презентації, присвячені вже заснованим центрам усної історії, організації їхньої діяльності, у т.ч. реалізованим та поточним проектам;
- усна історія як джерело: очікуємо доповіді, присвячені принципам архівування та зберігання інтерв’ю, вже існуючим колекціям записів, доступним у архівах, а також доповіді, присвячені методам роботи з текстами або записами усних історій;
- форми представлення усно історичного дослідження: очікуємо презентації вже виданих збірок інтерв’ю, монографій, відео- та аудіопередач, виставок і веб-сайтів, створених на основі усних історій.

Для участі у конференції необхідно надсилати заявки, що містять відомості про автора (ім’я та прізвище, науковий ступінь, посада, коло наукових інтересів (коротко), електронна адреса та при можливості – контактний телефон), а також короткі тези виступів (до 2 000 знаків) на адреси:info.uoha@gmail.com,natalia.khanenkofriesen@stmcollege.ca

Кінцевий строк подання заявки – 15 квітня 2009 р., після чого у травні будуть надіслані повідомлення про прийняття чи відхилення заявок на участь у конференції, а також деталі про подальшу підготовку до конференції. Запрошені учасники мають надіслати повний текст доповідей до 12 листопада 2009р.

Проживання та харчування учасників конференції забезпечуються її організаторами. В окремих випадках оргкомітет залишає за собою право розглянути також і прохання про часткову або повну компенсацію вартості проїзду залізницею.

Додаткова інформація:.
Контактна е-пошта:info.uoha@gmail.com, natalia.khanenkofriesen@stmcollege.ca, gelinada.grinchenko@gmail.com


Джерело: www.osvita.org.ua

Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 773 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0