Головна » 2009 » Березень » 14 » Конкурс на здобуття гранту «Побудова коаліції»
14:52
Конкурс на здобуття гранту «Побудова коаліції»

Американська асоціація юристів «Ініціатива з верховенства права» (ABA/ROLI-Україна) оголошує конкурс проектів в рамках програм, що впроваджуються за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

ABA/ROLI-Україна з 1992 року надає в Україні підтримку програмам спрямованим на правову реформу, реформування вищої юридичної освіти, розвиток юридичних клінік, реформування судової системи, протидію торгівлі людьми, надання безоплатної правової допомоги, боротьбу з корупцією, та захист прав людини.

Мета: сприяння у розбудові коаліції громадських організацій, що працюють у сфері надання висококваліфікованої юридичної допомоги незахищеним верстам населення, котрі спроможні та прагнуть забезпечити розвиток громадянського суспільства.

Заявки мають відповідати таким ВИМОГАМ:

* Побудова коаліції, котра включала б як відносно нові громадські організації, так і досвідчені, сталі організації з метою сприяння організаційному розвитку місцевих громадських організацій, які надають правові послуги населенню та юридичних клінік;
* Проведення у червні або в липні 2009 року національної конференції для представників громадських організацій та юридичних клінік з метою представлення найкращих практик та прикладів з власного досвіду, обміну досвідом стосовно ефективного становлення неприбуткової організації, пропонування механізмів співпраці зазначених організацій для більш ефективного надання правової допомоги населенню;
* Створення 2-3 регіональних ресурсних центрів на базі існуючих НУО покликаних надавати консультації, рекомендації та допомогу менш досвідченим громадським організаціям.

Бюджет:

Бюджет одного проекту може становити до 5 000 дол. США.

ТЕРМІН фінансування проекту – не більше 7 місяців; організації повинні розраховувати розпочати проект у травні 2009 року та завершити не пізніше листопада 2009.

Для участі в конкурсі на здобуття гранту організації повинні відповідати таким вимогам:

* заявники повинні бути зареєстрованими неприбутковими недержавними організаціями (гранти не будуть надаватися прибутковим організаціям, політичним партіям та фізичним особам);
* претенденти повинні зробити власний фінансовий або будь-який інший внесок до проекту, не менше 10% від загального бюджету гранту, ТА додатково 20% або більше за рахунок коштів інших донорів/спонсорів (тобто загальний внесок з інших джерел має становити 30% від бюджету проекту);
* організації повинні підтвердити досвід діяльності з представлення інтересів і захисту прав та продемонструвати здатність до довгострокового стійкого розвитку;
* тільки ті організації, які нададуть стратегію забезпечення довготермінової стабільності та визначать джерела фінансування будуть підтримані.

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ

Організації, які бажають взяти участь у конкурсі мають подати:

* аплікаційну форму англійською мовою (1 оригінал з підписом і печаткою);
* аплікаційну форму українською мовою (1 оригінал з підписом і печаткою та 2 копії);
* копію свідоцтва про державну реєстрацію (4 примірники);
* інші документи за бажанням, які підтверджують досвід організації з визначених питань.

Із запитаннями щодо конкурсу звертатися до п. Катерини Столяренко, радника з розвитку організації, за електронною адресою kstolyarenko@abaceeli.kiev.ua.

Аплікаційні форми додаються. При виникненні технічних проблем із завантаженням форм, їх можна отримати у п. Катерини Столяренко.

ТЕРМІН ПОДАННЯ ЗАЯВОК: пакет документів повинен надійти в офіс ABA/ROLI-Україна до
13 квітня 2009 року
ABA/ROLI
вул. Горького 18, офіс 4
м. Київ 01004
з поміткою «На конкурс: «Побудова Коаліції»
та на електронну адресу kstolyarenko@abaceeli.kiev.ua

УВАГА!

* проектні пропозиції, що надійдуть після 17-00 13 квітня 2009 року, не розглядатимуться;
* подані на конкурс матеріали не повертатимуться;
* причини відмови у підтримці проекту не повідомляються та не обґрунтовуються;
* результати конкурсу будуть повідомлені організаціям електронним повідомленням;
* у випадку позитивного рішення щодо надання гранту ABA/ROLI-Україна залишає за собою право остаточного корегування разом з заявником запропонованого плану заходів та бюджету з метою найбільш ефективної реалізації проекту.


Джерело : http://www.civicua.org/text/news/view.html?q=1177430

Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 836 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0