Головна » 2009 » Березень » 24 » Ліга "ДИПКОРПУС" закликає усіх небайдужих та творчо мислячих українців долучатися до акції "Година Землі-2009"
12:13
Ліга "ДИПКОРПУС" закликає усіх небайдужих та творчо мислячих українців долучатися до акції "Година Землі-2009"
Акція відбудеться 28 березня 2009 року о 20 годині 30 хвилин. В цей час потрібно на 1 годину вимкнути освітлення на відомій в Вашому населеному пункті споруді, освітлення реклами, гірлянди і т.п. Бажано залучити до акції місцеві ЗМІ.
Акція  виключно добровільна, кожен має зробити власний вибір, не потрібно виключати обладнання  необхідне  для нормального  функціонування міст, а також вуличне  освітлення.

Вже майже 1000 міст  з 80 країн заявили про участь у акції.  Ейфелева вежа у Парижі, Біг Бен у Лондоні, статуя Мерліона у Сингапурі, Столова гора в Кейптауні, Вежа CN в Торонто,  найвища в світі будівля Тайпей 101, будівля Опери в Сіднеї, статуя Христа-Спасителя в Ріо де Жанейро, символи Дубаю - Бурж Дубай – найвища будівля що будується та Бурж аль Араб – найвідоміший в світі готель, Вежа Федерації у Москві, Палац Квиринале – резиденція президента Італії, Колізей та багато інших відомих споруд вимкнуть освітлення на одну годину.
Проведення цієї акції  не вимагає фінансових ресурсів – необхідне лише  бажання працювати  та змінювати життя на краще, показати свою готовність  до змін і своє ставлення до глобальних викликів.
Фонд охорони дикої природи планує заходом «Години Землі» охопити весь світ у 2009 р., особливо сумістити цю подію з подальшим проведенням ООН саміту щодо проблем зміни клімату, що проводився торік у Балі. Ця подія відбудеться в Копенгагені приблизно через шість тижнів після проведення «Години Землі» у березні 2009 року.
«Ось коли світ вирішить, будемо чи не будемо ми що-небудь робити стосовно проблеми зміни клімату, - сказав Енді Рідлі, заступник директора Всесвітнього фонду охорони дикої природи в Австралії. - чи поставимо ми велику мету, чи ні. «Година Землі» була задумана як відкрите повідомлення для державних діячів, що полягає в тому, що незважаючи на величезний тиск для ухвалення тимчасового політичного рішення, навколишнє середовище дійшло до такого ступеня, коли потрібно прийняти «триваліші, серйозніші рішення».
«Ідея проведення «Години Землі» полягає в тому, щоб надати наочну підтримку, щоб сказати: ми розуміємо проблему, розуміємо тиск - давайте почнемо вирішувати цю проблему», - додав він.
Година Землі була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році, коли 2,2 мільйона домівок та організацій вимкнули світло на одну годину.
 
Більше про акцію - на http://www.earthhour.org/ukraine .
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 700 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0