Головна » 2009 » Березень » 24 » Інтерв'ю директора Київського департаменту Ліги за наслідками Парламентських слухань Євро-2012
14:48
Інтерв'ю директора Київського департаменту Ліги за наслідками Парламентських слухань Євро-2012

11 березня 2009, Директор Київського департаменту ліги політологів-міжнародників «Дипкорпус», Бабенко Павло, взяв участь в Парламентських слуханнях «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні». З огляду на важливість такого заходу для нашої держави, інформаційний департамент Ліги "ДИПКОРПУС" вирішив поцікавитись враженнями та думками нашого учасника.

Павле, як ви оцінюєте проведення парламентських слухань?

 Ви знаєте, нічого нового я не почув, як завжди звучали стандартні фрази та вимоги. Чесно кажучи складається таке враження, що в нас все робиться лише для «галочки». Ми чуємо лише наших державних мужів, але практично не чуємо голосу громадськості.

Виходячи з цього, Ви хочете сказати, що в підготовці до ЄВРО-2012 не висловлює свою позицію громадськість?

 Я б не казав про відсутність позиції, але вона дуже слабка і поодинока. Досі, громадськість не зрозуміла важливості ЄВРО-2012 для нашої держави. Ця подія, досі не стала національною ідеєю яка б рухала суспільство. На мою думку, саме громадськість має рухати процес організації та підготовки. А головну роль повинна відігравати молодь.

Що саме для вас ЄВРО-2012?

 Це шанс для нашої країни. Шанс піднятися на новий щабель розвитку. Шанс стати розвинутою державою. Моє бажання щоб після 2012 року, кожен наш співгромадянин був гордим тим що він Українець.  Для цього необхідно підняти інформованість та зацікавленість суспільства в цьому проекті. Найголовніше, розказати що воно може нам дати і для чого воно нам потрібно.

Ви згадали про молодь. Як вона може вплинути на підготовку ЧЄ2012?

 В нас часто недооцінюють роль молоді. Саме молодь має найбільш мобільний потенціал. Сьогодні, необхідно пробудити саме цей потенціал, чим я і планую зайнятись.

Бажання це добре, але як ви будете піднімати молодь?

 Я хочу проінформувати, що започатковую Молодіжну ініціативу «Генерація ЧЄ-12». Це об’єднання молодих людей небайдужих до майбутнього своєї держави та свого власного.

Отож, ви виходить відходите від діяльності в роботі Ліги «Дипкорпус»?

   Чому? Звичайно, ні. Ця ініціатива не є окремою організацією. Це об’єднання людей, організацій, груп, рухів, які розуміють значення ЄВРО-2012 та хочуть працювати задля реалізації цього загальнодержавного проекту.

Зрозуміло, а на чому буде базуватись ваша нова ініціатива?

 Насамперед, до позиції молоді сьогодні ніхто не слухає. Молодь має інше мислення, молодь по-іншому сприймає багато речей, на відміну від наших чиновників. Тому, я вважаю, що молодь має діяти. Це не заклик до революції, це заклик до конструктивної роботи. Нам необхідно показати своє бачення та сказати своє вагоме слово.

Звучить доволі оптимістично, а як саме планує залучати молодь і в яких сферах?

 Не побоюючись цієї фрази. Скажу, що у усіх. Сьогодні, участь молоді сприймається лише як волонтерського руху. Я категорично проти цього. От, наприклад, багато сказано про відсутність інформаційної політики щодо ЄВРО. А чому б в цьому питанні не використати молодіжний ресурс? Це буде набагато ефективніше, а ,головне, об’єктивно та незалежно. Чи чому сама молодь не може проводити та організовувати тренінги та семінари в своєму середовищі з питань расизму, толерантності? Ось декілька прикладів, де може бути використаний потенціал молоді. Потрібно працювати.
 Та загалом, зараз готується загальна концепція участі молоді в організації та проведенні ЄВРО2012. Закликаю всіх бажаючих долучитись до цього процесу.

Залишається лише побажати успіху Вам в цій нелегкій справі?

 Дякую, але хочу зазначити, що сам я це зробити не зможу. Потрібен загальний підйом. Том, звертаюсь до активної частини сучасної української молоді, яка думає про своє майбутнє та майбутнє держави, з пропозицією приєднатись до Молодіжної ініціативи «Генерація ЧЄ-12».
 Давайте покажемо, як молодь вміє працювати разом.

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 716 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0