Головна » 2009 » Квітень » 8 » Конкурс «Репортери надії в Україні»
21:01
Конкурс «Репортери надії в Україні»
Конкурс «Репортери надії в Україні» організований з метою визначення найкращих журналістських матеріалів, які укріплюють надію в серцях людей, дають конкретні рішення на проблемні питання, сприяють консолідації суспільства та його поступу, а також розвивають повагу до особистості.
 Конкурс створено на зразок однойменного проекту, який вже п`ять років успішно реалізовується у  Франції (www.reportersdespoirs.org).

Організатори конкурсу – студенти Магістерської програми екуменічних наук Інституту екуменічних студій Українського Католицького Університету та Львівського національного університету імені Івана Франка.

Визначення найкращих робіт відбуватиметься у трьох категоріях:
-          відео,
-          аудіо,
-          друкований матеріал у пресі чи Інтернеті.

Участь у конкурсі можуть взяти автори матеріалів, опублікованих в українських ЗМІ (українською чи російською мовою) в період з 1 травня 2008 року по 1 травня 2009 та які відповідають нижче наведеним вимогам:
1.      повага до особистості кожної людини;
2.      доступність для розуміння широким колом людей;
3.      сприяння подоланню концептуалізму на основі дослідження конкретного прикладу;
4.      креативність і динаміка у викладі матеріалу;
5.      містить конкретні рішення проблем;
6.      дає конкретні відповіді на актуальні питання світового, національного чи місцевого значення;
7.      базується на моральних цінностях та журналістській етиці;
8.      передає складність та комплексність певного феномену та різні підходи для його сприйняття.

Надіслані авторами, а також зібрані студентами-організаторами матеріали будуть в анонімний спосіб представлені журі, до складу якого належать відомі журналісти та експерти з питань медіа.

Надіслати репортажі потрібно до 5 травня 2009 року, вказавши особисті дані, дату та місце публікації (трансляції) матеріалу.

Конкурс проходитиме в два етапи. Перший етап завершиться 14 травня 2009 року прес-конференцією в Українському Католицькому Університеті, де буде представлено по 30 найкращих репортажів у кожній з трьох категорій (відео, аудіо та текстові матеріали). Другий етап завершиться 28 травня 2009 року заключною прес-конференцією, під час якої буде оголошено трьох переможців конкурсу.

Переможці отримають призи від організаторів – грошову винагороду в сумі $ 500, всі фіналісти – учасники ІІ етапу – сертифікат участі в конкурсі та цінні подарунки.

Координатор проекту: Світлана Ярошенко
тел.: +38 050 71 58 222
reporternadii@gmail.com 
 
Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 667 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0