Головна » 2009 » Квітень » 13 » Рада Європи організовує "Освітню Медіа-сесію"
22:23
Рада Європи організовує "Освітню Медіа-сесію"
5-6 травня у Києві за фінансової підтримки Програми Ради Європи/Європейського Союзу “Молдова і Україна: Збільшуючи місцеві можливості для винайдення, втілення та моніторингу й комунікацій щодо національних планів дій задля Ромів і долаючи негативні стереотипи, з якими стикаються Роми", відбудеться медіа-тренінг.
Тренінг проведе Пані Кеті Буртон, Голова Кампаній Дирекції Комунікацій, Рада Європи. Кеті зараз працює над консультуванням, націленим на пропозиціях навичок у роботі з європейськими медіа; пропонуючи спеціально підготовлений медіа-тренінг, мережеві можливості в Європейських ЗМІ і пропонуючи платформу для неприбуткових та інших груп у прагненні допомогти їм якнайкраще працювати у європейському медіа-просторі.

Кеті Буртон - фахівець з того, як комунікувати поза кордонами, з широким знанням ЗМІ в цілій Європи.

Вона починала у Великій Британії як журналіст і була речницею Лейбористської Партії у Європейському Парламенті між 1991 і 1994 до залучення до роботи Ради Європи у якості медіа-фахівця, зосереджуючись на країнах Південно-Східної Європи. Раніше вона працювала на BBC.

Вона - автор першої і єдиної у світі книги з Європейських комунікацій "Вдарити Заголовками у Європі: країна за країною - до ефективних зв'язків з громадськістю".

Головні завдання освітнього заходу:

- Навчити журналістів не дискримінаційнім підходам у матеріалах щодо Ромів.

- Інформувати журналістів про культуру і традиції Ромів, що має бути взято до уваги, готуючи факти щодо Ромів.

Сесія буде присвячена шляхам і можливостям поліпшенні образу Ромів для суспільства через ЗМІ. Робочі мови - українська і англійська мови з синхронним перекладом. Для учасників заходу з регіонів України буде забезпечене проживання і харчування, та дорожні витрати будуть відшкодовані Радою Європи.

Всі учасники отримають «Посібник Різноманіття», розроблений Європейською спілкою мовлення та надрукований European Union Agency for Fundamental Rights (FRA).

Зацікавлені журналісти можуть надсилати заповнені заявки до 28 квітня 2009 року включно Ользі Веснянці за адресою: xenodoc@gmail.com

Відібраних учасників Медіа-сесії поінформують про результати конкурсу і деталі щодо участі у заході. Анкета-заявка у вкладенні.

Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 678 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0