Головна » 2009 » Квітень » 18 » Пан-Європейських рух став ближчим для українських студентів
11:25
Пан-Європейських рух став ближчим для українських студентів
Усі українці говорять про Європу, більшість прагне вступу в ЄС, а для багатьох – Європа все ще залишається непрочитаною книгою.
Безперечно, європейський досвід надзвичайно важливий для України, так само як і досвід діяльності громадських організацій. Більшість з них – незнайомі українцям, так само як і безліч українських громадських організацій є невідомими за кордоном. Можливо, це пов’язано з їхньою короткою історією, таким чином вони ще не встигли зарекомендувати себе.
 

Але до цього кола аж ніяк не можна віднести організацію Пан-Європа – європейський рух за єдність, який був заснований у 1922 році. Протягом усього свого існування та діяльності він залишався активним та принциповим у своїх позиціях, чим завоював високий авторитет не тільки в Європі, але і у всьому світі.

Пан-Європа – це політична організація, яка є прибічником об’єднаної Європи як простору свободи, безпеки та права і відстоює право кожної європейської країни стати членом Європейського Союзу. Від самого початку організацію підтримують відомі європейські політики, громадські діячі, учені, журналісти та молодь.

Ліга політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» вже досить довго цікавиться діяльністю Пан-Європи, осередки якої створені у 27 європейських країнах. Два роки тому, під час візиту представників Пан-Європейського Союзу до Києва, відбулося перше знайомство членів Київського департаменту Ліги, яке переросло у плідну співпрацю.

Так, у лютому 2009 року представники Ліги «ДИПКОРПУС» Юлія Горовецька та Ганна Базіло взяли участь у щорічному молодіжному конгресі «ПанАльп2009» у Відні. Протягом 3 днів Конгресу відбувалися важливі дискусії з провідними європейськими експертами. Молодь обговорювала нагальні питання щодо подальшого розвитку Європи, а також моделювала вирішення нагальних проблем під час обговорення у робочих групах.

Наступним і найважливішим кроком стала підготовка та проведення презентації Пан-Європейського руху для студентів-міжнародників вищих навчальних закладах України у квітні цього року.

На запрошення Київського департаменту Ліги до Києва прибув Генеральний секретаря Пан-Європейського руху в Австрії Райнхард Клочек.
Протягом 2 днів він відвідав з презентаціями Київський гуманітарний інститут, Інституту міжнародних відносин Київського Національного університету, Інституту міжнародних відносин Національного авіаційного університету, а також Києво-Могилянську Академію.

Зацікавленість студентів була неабиякою. Мабуть, принципова позиція Пан-Європи щодо приєднання України до ЄС дуже сподобалася українській молоді. Студенти також повністю задовольнили свою цікавість щодо сучасного перебігу подій в Європейському Союзі, зокрема щодо Європейської Конституції, Лісабонської угоди, а також майбутніх виборів до Європарламенту.

Можна сказати, що ідеї Пан-Європи були підтримані учасниками дискусії. Тепер черга за Пан-Європейським союзом, який готується створити осередок організації в Україні.
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 769 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0