Головна » 2009 » Квітень » 21 » Програма дослідницьких стипендій Карнегі
19:42
Програма дослідницьких стипендій Карнегі
Програма дослідницьких стипендій Карнегі для вчених-гуманітаріїв з Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, України та окремих регіонів Російської Федерації.
Програму адмініструє Національна Рада євразійських і східно-європейських досліджень (NCEEER) (США) та Американські Ради з міжнародної освіти (ACTR / ACCELS) (США). Грант на проведення даної програми надано корпорацією Карнегі в Нью-Йорку (США).
Крайній термін подання заявок: 30 квітня 2009 р. (початок програми - вересень 2009 р. або січень 2010 р.)

Короткий опис програми:

Програма Карнегі підтримує проекти вчених-гуманітаріїв і надає їм можливість проведення досліджень в американських університетах протягом одного семестру. Учасники програми відбираються на конкурсній основі.

Учасникам програми надається квиток в обидва кінці (від свого міста до американського університету), орієнтаційний семінар у Вашингтоні або Сіетлі, щомісячна стипендія, одноразова допомога, медична страховка, поліс страхування життя, науковий керівник в університеті, доступ до бібліотек та архівів, фінансування з фонду професійного розвитку, за необхідності місячний курс англійської мови перед поїздкою в США, а також можливість участі у заходах по закінченні програми Карнегі як випускника.

Критерії, обов'язкові для участі в програмі:

1. Громадянство однієї з семи названих країн. Для російських учасників - проживання у Калінінградській або Ростовській областях.

2. Тема дослідження, відповідна темі того регіону, в якому проживає учасник

3. Останній рік навчання в аспірантурі, початковий етап викладацької та дослідницької роботи у вузі, або ж значний досвід наукової роботи, але відсутність можливості працювати в американських університетах у попередні роки.

4. Рівень письмової та усної англійської мови, достатній для проведення незалежного дослідження і спілкування зі своїми колегами в США.

5. Публікації за своєю тематикою. Аспіранти можуть вказувати виступи на конференціях.

6. Відсутність перешкод для отримання американської візи J-1.

Додаткову інформацію та форму заявки можна отримати на сайті http://www.nceeer.org та за ел. адресами alexei@nceeer.org або nceeer@actr.ru (Харламов Олексій)
 
Категорія: Стажування | Переглядів: 662 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0