Головна » 2009 » Травень » 5 » Круглий стіл щодо обговорення концепції Державної цільової програми впровадження в органах державної влади програмного забезпечення з відкри
08:10
Круглий стіл щодо обговорення концепції Державної цільової програми впровадження в органах державної влади програмного забезпечення з відкри
12 травня 2009 року відбудеться круглий стіл щодо обговорення концепції Державної цільової програми впровадження в органах державної влади програмного забезпечення з відкритим кодом.
Місце проведення: м. Київ, вул. Хрещатик, 22, Державний комітет інформатизації України
Карта:
http://dki.gov.ua/article/show/alias/addr
Дата: 12 травня 2009 року. Початок 15:00.
Ведучий: Рубан І.А., Голова Державного комітету інформатизації
Мета Круглого столу: проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики щодо впровадження в органах державної влади програмного забезпечення з відкритим кодом.

Реєстрація учасників 14:30 – 15:00

Вступне слово.

Рубан І.А.,  Голова Державного комітету інформатизації.

Доповіді:

Головна мета та шляхи реалізації Державної цільової програми впровадження в органах державної влади програмного забезпечення з відкритим кодом. (Доповідач: Окнов В.А., завідувач сектору розвитку програмного забезпечення та інформаційних технологій Держкомінформатизації)

Шляхи створення інфраструктури розробки, формування та розповсюдження дистрибутивів програмного забезпечення з відкритим кодом. (Доповідач: Будько М.М., генеральний директор МНТЦП «Технософт»)

Результати обговорення проекту Концепції в профільних ІТ-асоціаціях (Доповідач: представник Громадської ради при Держкомінформатизації.)

Питання для обговорення на круглому столі:

1. Проблеми удосконалення правових засад стосовно використання ПЗ з ВК в Україні з питань інтелектуальної власності.
2. Напрями створення інфраструктури розробки, формування та розповсюдження дистрибутивів ПЗ з ВК для органів державної влади.
3. Підвищення кваліфікації та перепідготовки державних службовців з питань використання ПЗ з ВК.
4. Створення загальнодоступного інформаційного ресурсу з технічної підтримки ПЗ з ВК в органах державної влади.
5. Створення умов для функціонування конкурентного середовища надання послуг з розробки та постачання ПЗ з ВК для потреб органів державної влади.

Джерело: http://www.dki.gov.ua/article/show/alias/news/article_id/105

===================

Від себе додам, що використання відкритого ПЗ рекомендується Европейською Комісією, особливо для органів державної влади ЕС. Ця модель розробки та впровадження об’єктів інтелектуальної власності дозволяє не лише заощадити на ліцензійних відрахуваннях (роялті) іноземній компанії, але й підтримати національного розробника. На мій погляд, не лише органам влади це може бути цікаво, але й неурядовим організаціям, зокрема в цей скрутний час.


З повагою,

Олексій Стасевич

---
Center for Political Education (Kyiv, Ukraine)
Tel: +380676227218
E-Mail: oleksiy.stasevych@cpe.org.ua
ICQ: 228807631
Skype: aleks_stassewicz
www.cpe.org.ua

 

Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 685 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0