Головна » 2009 » Травень » 9 » Розвиток відповідального демократичного лідерства в Україні
23:12
Розвиток відповідального демократичного лідерства в Україні
Починаючи з квітня цього року в 4 регіонах, Центр політичної освіти спільно з Міжнародною програмою "Основи свободи" за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні проводить семінари-тренінги з основ етичного лідерства. До участі запрошуються активна молодь, яка прагне стати лідерами в своєму середовищі.
Центр політичної освіти разом з Міжнародною програмою "Основи свободи" розпочав реалізацію проекту "Розвиток відповідального демократичного лідерства в Україні". Проект спрямовано на розвиток культури відповідального демократичного лідерства серед представників молодіжного громадського сектору України. У рамках проекту передбачено проведення навчальних заходів – Курсів Етичного Лідерства у 4 регіонах України та фінальної конференції у місті Києві.

Опис курсу

Для того щоб бути справжніми рушіями демократичних змін в країні, молоді громадські активісти мають розкрити і розвинути справжні демократичні цінності у собі і своєму середовищі. Це і є основним завданням курсу. Курс Етичного Лідерства - це інтерактивний тренінг, що передбачає практичне навчання лідерським навичкам, що сприяють розвитку більшої впевненості у собі, глибшого розуміння себе, своїх цілей, мотивації і проникливості щодо потреб суспільства. Опановані навички допоможуть учасникам впроваджувати в життя позитивні зміни, реалізовувати суспільні ініціативи, в основі яких суспільно-визнані моральні і духовні цінності.

Робота проходить у формі дослідження, дискусій та обміну точками зору і досвідом між учасниками і ведучими. Застосовуються також методи презентацій, обговорення у великих і малих групах, інтерактивні вправи, рольові ігри і час для рефлексії. Курс триває протягом 4-ох повних днів для групи з 20 учасників, яку веде команда з 3-5 ведучих (фасилітаторів).

Що після курсу?

Після завершення курсів Центр політичної освіти та Програма "Основи свободи" надаватимуть інформаційну підтримку учасникам тренінгу, зокрема через Інтернет-розсилки та розповсюдження інформаційного вісника "Основ свободи", консультування, розповсюдження інформації щодо можливостей подальшого навчання і втілення молодіжних ініціатив.

У кінці жовтня 2009 р. для учасників курсів буде проведено підсумкову конференцію "Відповідальне лідерство в Україні: почни з себе!".

Дата та місце проведення курсів

23-26 квітня – Крим (для представників з Миколаївської, Одеської, Херсонської областей, АР Крим)

28-31 травня – Чернігів (для представників з Київської, Чернігівської, Полтавської, Черкаської областей)

20-23 серпня – Харків (для представників з Донецької, Луганської, Харківської областей)

24-27 вересня – Львів (для представників з Львівської, Житомирської, Вінницької, Рівненської областей).

Про безпосереднє місце проведення курсів відібраних учасників буде поінформовано додатково.

Умови участі

Організатори покривають витрати на проживання та харчування, але не відшкодовують проїзд учасників до місця проведення заходу. Сплата добровільного пожертвування вітається, проте не впливатиме на рішення організаторів щодо Вашої участі.

Для участі необхідно заповнити анкету-заявку.

Останній термін подання заявок:

* 1-й курс (Крим) – до 10 квітня 2009 р.
* 2-й курс (Чернігів) – до 10 травня 2009 р.
* 3-й курс (Харків) – до 1 серпня 2009 р.
* 4-й курс (Львів) – до 1 вересня 2009 р.

Організатори

"Основи Свободи" (F4F) - програма міжнародного руху "Ініціативи Змін". Програма заснована в 1993 році, після занепаду комуністичного режиму в Східній і Центральній Європі, як ініціатива, що заохочує новий стиль “лідерства з цілісністю”, глибше розумінні цінностей, що лежать в основі демократичного і вільного суспільства.

Цілі "Основ Свободи" - підтримати розвиток дійсно вільного та справедливого суспільства, надихаючи окремих людей та команди на створення бачення, усвідомлення життєвої мети і цінностей. Це досягається за допомогою курсів і семінарів, які підтримують розвиток особистості і команд до моменту, коли вони здатні розвивати і втілювати власні ініціативи задля позитивних перетворень у суспільстві.

Центр політичної освіти (ЦПО) – організація молодих професіоналів-ентузіастів, яких об'єднала ідея розробки та впровадження ефективних освітніх програм для громадсько-політичних активістів. Місія Центру - сприяння розвиткові української політики та громадянського суспільства на демократичних принципах через організацію освітніх заходів, підтримку суспільного діалогу та проведення досліджень. Співпраця з F4F у розвитку демократичного молодіжного лідерства є важливим напрямом діяльності Центру.

Контактна інформація:
Олександр Копил, Центр політичної освіти
Тел.: +38 (067) 788 92 66
E-mail: oleksandr@kopyl.info
www.cpe.org.ua

Олена Кашкарьова, Основи свободи
Тел. +38 (097) 989 29 29
E-mail: info@f-4-f.org
www.f-4-f.org

Форма анкети

Джерело : http://civicua.org/calendar/view.html?q=1176139

Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 688 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0