Головна » 2009 » Травень » 11 » Інтерньюз започатковує Премію з Еко-журналістики
18:19
Інтерньюз започатковує Премію з Еко-журналістики
Всесвітня організація зі сприяння медіа Інтерньюз 22 квітня 2009 року оголосила про започаткування Премії з Еко-журналістики (theEarthJournalismAwards) для медійників, що висвітлюють питання зміни клімату.
Урочиста церемонія оголошення пройшла на засіданні круглого столу міністрів екології країн Великої вісімки у місті Сіракузи, Італія. Кульмінація конкурсу, спрямованого на покращення якості та кількості медіа-матеріалів, що висвітлюють питання глобальної зміни клімату, запланована на головній конференції ООН з питань зміни клімату у Копенгагені у грудні 2009 року.
Премією з Еко-журналістики будуть нагороджені представники усіх типів медіа з різних регіонів земної кулі, котрі  представлять найкращі матеріали про зміну клімату. Переможців визначить експертне міжнародне журі. З результатами конкурсу, переможців буде запрошено відвідати Копенгагенську конференцію для вручення нагород.
Партнерами Премії з Еко-журналістики виступають уряд Данії (де у грудні проходитиме конференція ООН), Міністерство навколишнього середовища, земельних та водних ресурсів Італії, Світовий Банк, MTV International, Фонд Канна Расмуссена, Фонд Сім'ї Едгертона, а також Flip Video Spotlight.
Повний перелік партнерів та спонсорів нагороди стане відомим у Всесвітній День екології, 5 червня. Тоді ж буде відкрито он-лайн платформу для журналістів, що бажають взяти участь у конкурсі.  Представники медіа можуть зареєструватися на сайті
http://awards.earthjournalism.org/newsletter/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=5&qid=735 для отримання додаткової інформації про Премію з Еко-журналістики.
Контакти для преси:
Європа та інші країни
James Fahn: jfahn@internews.org (+66 81 960-7673)
Mark Harvey: mharvey@internews.fr (+44 7703 18-05-24)
США
Annette Makino: aymakino@internews.org (+1 707 826-2030, розш. 123)
Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 659 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0