Головна » 2009 » Травень » 13 » Перспективи культурної спадщини в Україні
07:42
Перспективи культурної спадщини в Україні
19 травня 2009 провідний міжнародний експерт із розвитку культури Джун Таборофф розповість про перспективи культурної спадщини в Україні й світі.
Журналісти довідаються про досвід Великобританії в управлінні культурою й про те, як світовий досвід може бути використаний в Україні. Для цього Фонд «Розвиток України» запросив до України експерта з величезним міжнародним досвідом леді Джун Таборофф Хенкі, Великобританія. Зокрема, у 2008 р. п. Таборофф проводила оцінку потреб культури й брала участь у розробці стратегії в рамках політики добросусідства Європейського Союзу в галузі культури в 5 країнах: Україні, Молдові, Азербайджані, Вірменії й Грузії.

19 травня в рамках Клубу соціальної журналістики українським представникам ЗМІ буде надана можливість поспілкуватися із провідним світовим експертом із культурної спадщини, а також, отримати відповіді на запитання:

• Культурна спадщина: чого більше - духовності або економіки?

• Що спільного між культурною спадщиною України й Великобританії?

• Чому українські музеї не схожі на музеї Європи?

• Хто, як і чому реставрує українські пам'ятники архітектури?

• Як ефективно управляти культурною спадщиною?

Про цей і багато іншого інший розкажуть провідні українські спеціалісти. Програма заходу й повний список учасників будуть розіслані наступної середи, 13 травня, і розміщені на сайті фонду www.fdu.org.ua

Акредитація відкрита до 14:00, 18 травня, за тел.: 502 52 12, 8050 474 34 42; ел. адреса ttregobchuk@fdu.org.ua .

Дата й місце зустрічі: 19 травня, з 10:00 до 13:00. Вул. Волоська 8/5, 4-й корпус Києво-Могилянської академії, навчальна аудиторія проекту «Журналістика цифрового майбутнього» (цокольний поверх навчального корпуса).


Джун Таборофф Хенкі

Керівник навчальних проектів Міжнародної програми державного управління (Public Administration International (PAI)). Міжнародний експерт із розвитку культури, має багатий досвід роботи у сфері інституціонального розвитку й розробки культурної політики в більш ніж 30 країнах. Співпрацює зі Світовим Банком, Європейською Комісією, ЄБРР, Комітетом Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО, читає лекції в Лондонському інституті археології й Пенсильванському Університеті. Нещодавно п. Таборофф була обрана для участі в програмі Clore Leadership Programme, призначеній для лідерів у сфері культури. Крім власного проекту й роботи в галузі формування політики, Джун Таборофф також займається оцінкою програм з культурної спадщини.


Міжнародна Програма Державного Управління (Public Administration International (PAI)) PAI спеціалізується на наданні послуг з консультування у сфері управління й розвитку для організацій в усьому світі, які входять до державного сектору або пов'язані з ним. PAI надає консультаційні послуги державним структурам, які зазнають політичних, економічних, структурних і законодавчих перетворень. Програма має велику партнерську мережу, куди входять фахівці-практики, учені й незалежні консультанти. Ключові завдання: популяризація принципів належного управління й упровадження передового досвіду.

Контакти

Фонд “Розвиток України”
ttregobchuk@fdu.org.ua
502 52 12
8050 474 34 42
http://www.fdu.org.ua/ua/news/285

Категорія: Повідомлення | Переглядів: 641 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0