Головна » 2009 » Червень » 5 » Представництво Європейської Комісії в Україні заохочує громадянське суспільство до участі у веб-консультаціях
20:21
Представництво Європейської Комісії в Україні заохочує громадянське суспільство до участі у веб-консультаціях

Представництво Європейської Комісії в Україні заохочує громадянське суспільство до участі у веб-консультаціях, а також здійснити попередню реєстрацію на сайті http://www.delukr.ec.europa.eu/page51041.html . Реєстрація має подвійну мету: вона дозволить Європейській Комісії бути краще поінформованою про організації, зацікавлені в усіх аспектах відносин між ЄС та Україною, а також – забезпечить прозорість самого процесу консультацій. По завершенню консультацій вся надіслана інформація буде опублікована на вебсайті Представництва, після чого Європейська Комісія опублікує власні коментарі.

Консультація щодо місцевих ініціатив за програмою EIDHR в 2009 році

Документ, опублікований сьогодні на нашому сайті, стосується запропонованих загальних та конкретних цілей для місцевих ініціатив за програмою 'Європейський інструмент з питань демократії та прав людини (EIDHR)' в Україні. Відбір проектів відбуватиметься шляхом майбутнього місцевого конкурсу в рамках річного плану дій програми на 2009 рік.

Загальними цілями Європейського інструменту з питань демократії та прав людини є внесення вкладу в розвиток та консолідацію демократії та верховенства права, захист прав людини та фундаментальних свобод в рамках загальної політики Європейської Спільноти з питань економічної, фінансової та технічної співпраці з третіми країнами, що є сумісною з зовнішньою політикою Європейського Союзу загалом.

Прохання надсилати Ваші коментарі стосовно запропонованих загальних та конкретних цілей майбутнього конкурсу проектів на електронний ящик для організацій громадянського суспільства: DELEGATION-UKRAINE-CIVILSOCIETY@ec.europa.eu

Останній термін подання коментарів - 15 червня 2009 року.


Європейський інструмент з питань демократії та прав людини (EIDHR) 2009-2010. Місцеві ініціативи для України

Загальна ціль:

Посилення ролі громадянського суспільства у просуванні прав людини та демократичних реформ та консолідація політичної участі та представництва.

Конкретні цілі:

1. Провадження загальних питань захисту прав людини в таких сферах як:

- Просування економічних та соціальних прав через посилення спроможності до громадського представництва організацій громадянського суспільства в питаннях

o земельної реформи, прав власності та контролю над природними ресурсами;

o права на працю та зайнятості.

- Підтримка ініціатив, спрямованих проти расизма та ксенофобії та таких, що сприяють етнічній толерантності та взаємному розумінню.

2. Провадження загальних питань демократичних реформ, а саме:

- Моніторинг виконання зобов'язань держави в контексті Європейської політики сусідства, ведення політичного діалогу та проведення демократичних реформ, введення верховенства права та просування прав людини та фундаментальних свобод.

3. Посилення політичного представництва та участі організацій громадянського суспільства з метою зміцнення їх впливу на розвиток і впровадження державної політики на різних рівнях процесу прийняття рішень, включаючи створення коаліцій та мобілізацію і залучення громад.

Джерело: http://eu.prostir.ua/news/235274.html

Категорія: Повідомлення | Переглядів: 704 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0