Головна » 2009 » Червень » 20 » СІМ - революція у навчальних проектах для студентів
11:20
СІМ - революція у навчальних проектах для студентів
СПІЛКА ІНІЦІАТИВНОЇ МОЛОДІ ВЛАШТОВУЄ РЕВОЛЮЦІЮ У НАВЧАЛЬНИХ ПРОЕКТАХ ДЛЯ СТУДЕНТІВ Цього літа українських студентів очікує справжня революція у сфері навчання та розвитку. А все тому, що СІМ організовує та проводить серію Літніх школ для студентів та молоді. Отже, вашій увазі пропонуються: Літня школа молодіжних ЗМІ та сучасної журналістики (11-17 липня), Літня школа студентського самоврядування (19-25 липня) та Школа молодих тренерів «СІМ» - «Псі-Поліс» (16-22 серпня).
Чому революція? Тому, що таких навчальних програм для студентів ще ніхто не робив. СІМ пропонує комплексні 7-денні програми навчання та розвитку, у яких є місце веселому та здоровому відпочинку, цікавому та розвиваючому навчанню у тренінговій формі, спілкуванню із успішними людьми та розробці особистої програми розвитку на наступний рік.

Колись, у 2005 році, СІМ однією з перших серед українських молодіжок почала проводити тренінги зі студентського самоврядування та зі студентської преси. За 4 роки Україна збагатилася випускниками наших навчальних проектів. Вони працюють успішними менеджерами, фінансовими аналітиками, головними редакторами, ПР-директорами, депутатами різних рівнів, бізнес-тренерами.

Зараз ми бачимо, що в Україні дуже багато навчальних проектів для студентів: від одноденних тренінгів до Шкіл лідерства. І так само, як 4 роки тому – СІМ знову попереду і знову пропонує новий формат – комплексні навчальні проекти.

У цих проектів є спільні особливості. По-перше, це висока якість навчання: наприклад, на кожні 10 учасників проекту – тренер. Усі учасники ще до початку Школи обирають собі профіль навчання і наступні 6 днів навчаються за цим профілем у сталих групах із постійно присутнім тренером-координатором. А ще, велика кількість сюрпризів та спеціальних навчальних заходів: рольові СІМуляційні ігри, open-space, баркемпи, зустрічі з успішними практиками.

Разом з тим – кожен з проектів – особливий.

Школа молодіжних ЗМІ допоможе усім, хто робить молодіжні та студентські ЗМІ робити їх краще та заробляти на цьому. А тим, хто просто цікавиться журналістикою, чи, навпаки, так багато практикує, що вже набридло, Школа дасть можливість подивитись на журналістику з іншого боку. Автор Школи - Олександр Корнієнко, єдиний в Україні соціальний тренер із досвідом управління всеукраїнським ЗМІ.

Школа студентського самоврядування - для молодих лідерів ОСС, хто тільки починає свій шлях у студрадах. Учасники розвинуть лідерські якості, навчаться бути більш впевненими та ефективними керівниками та менеджерами своїх організацій. У програмі Школи як класика тренінгів по студсамоврядуванню (проектна робота, взаємодія з адміністрацією, фандрайзинг, менеджмент ОСС, інформаційна та PR-робота зі студентами),  так і нові цікаві навчальні програми. Головний експерт Школи – Артем Михайлюк, автор першого в Україні посібника зі студентського самоврядування «Студентське самоврядування для чайників» та співавтор рольової гри «СІМуляція».

Школа молодих тренерів «СІМ»-«Псі-Поліс» - найбільш успішний проект СІМ минулого року, що відбувся у партнерстві з Молодіжним соціально-психологічним центром «Псі-Поліс». З учасників минулорічної Школи вийшло 12 тренерів, які вже рік успішно практикують як соціальні та бізнес-тренери. Цього року головна мета незмінна - підготувати молодих тренерів. Наша найбільша гордість – майстер-тренери Школи: майстер-тренер Вісбаденської академії (Німеччина) Юрій Кравченко, програмний директор проекту «Псі-Зон» Зумрад Азімова, бізнес-тренер та тютор навчальних програм для менеджерів Денис Дубравін.

Школа молодіжних ЗМІ та Школа студентського самоврядування проходитимуть у спеціально створеному разом з клубом KAVA наметовому таборі «Улітку». Ми вивчили досвід проведення Шкіл за минулі 5 років та розробили спеціальні умови для якісного навчання та розвитку. Формат шкіл: 6-8 годин на день навчання – решта відпочинок.

Школа молодих тренерів «СІМ»-«Псі-Поліс» відбудеться у Севастополі.

Запрошуємо до участі у наших проектах. Подробиці: http://sim.org.ua.

Контакти:

Школа молодіжних ЗМІ: Олександр Корнієнко, 80679693860, sashko@sim.org.ua, http://vkontakte.ru/club10150784

Школа студентського самоврядування: Анна Товстуха 80662804943, 80936634935, OSS@sim.org.ua, http://vkontakte.ru/club10198430

Школа молодих тренерів «СІМ»-«Псі-Поліс»: Гала Качур, 80669100168, trener@sim.org.ua, http://vkontakte.ru/club10150784
 
Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 747 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0