Головна » 2009 » Червень » 20 » Стартують Перші молодіжні парламентські слухання з питань зміни клімату
12:08
Стартують Перші молодіжні парламентські слухання з питань зміни клімату
Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи спільно з Програмою сприяння Парламенту-ІІ проводить Перші молодіжні парламентські слухання з питань зміни клімату: “Глобальні зміни клімату: загрози для України та шляхи їх мінімізації”. До підготовки парламентських слухань вперше широко долучені молодіжні громадські організації Асоціація випускників Програми стажування у Верховній Раді України  “Ліга інтернів» та Ліги політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС».
Молодіжні та дитячі парламентські слухання є традиційними для багатьох країн розвиненої демократії та сприяють відкритості державних структур, довірі молоді до влади та владних механізмів, а також слугують для  вихованню національної еліти.
Перші українські молодіжні парламентські слухання також не стануть виключно статусним заходом і матимуть значний прикладний аспект. Зокрема, оскільки вони передуватимуть Комітетським слуханням з проблем змін клімату, передбачається використання Резолюції та матеріалів молодіжних слухань у підготовці відповідного Комітетського заходу.

Серед обговорюваних питань Перших молодіжних парламентських слухань - аналіз виконання Україною Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та Кіотського протоколу; обговорення проектів законів, підзаконних актів; джерела інвестицій в природоохоронні проекти і механізми впровадження сучасних енергозберігаючих, екологічно безпечних технологій для модернізації економіки; участь молоді у виконанні контрольної функції Парламенту України; залучення молоді до проведення інформаційних кампаній про загрози та можливості запобігання глобальним змінам клімату; співпраця між урядом, парламентом, представниками  центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, міжнародних екологічних організацій, наукових установ у здійсненні заходів  щодо запобігання змінам клімату.
Родзинкою заходу буде те, що на відміну від традиційних українських парламентських слухань, окрім народних депутатів України та представників Апарату ВР, серед доповідачів буде надзвичайно велика кількість молодих фахівців. Це нове покоління українських державотворців – понад 150 представників Апарату Верховної Ради України, помічники народних депутатів, співробітники Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Національного агентства екологічних інвестицій, профільних юридичних компаній та бізнес-структур, громадських організацій, інтерни стажування Верховної Ради та центральних органів державної влади.
Спеціальним гостем стане Посол Королівства Данії в Україні Уффе Андерссон Балслев, як представник країни, яка щойно прийняла Всесвітній діловий саміт з питань кліматичних змін та готує Конференцію ООН – COP 15 з аналогічної проблематики.
Слухання відбудуться у конференц-залі Верховної Ради України (м. Київ, вул. Грушевського, 5, 22.06.2009, 11:00-14:00).
 
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 746 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0