Головна » 2009 » Липень » 20 » КУРС ДЛЯ НЕУРЯДОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ У РАМКАХ ПРОГРАМИ ПОСИЛЕННЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ
19:50
КУРС ДЛЯ НЕУРЯДОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ У РАМКАХ ПРОГРАМИ ПОСИЛЕННЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

РОЗПОЧАВСЯ ВІДБІР УЧАСНИКІВ ДЛЯ ПРОСЛУХОВУВАННЯ КУРСУ ДЛЯ НЕУРЯДОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ У РАМКАХ ПРОГРАМИ ПОСИЛЕННЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ
Вестмінстерська фундація за демократія (ВФД) започатковує велику Програму посилення Верховної Ради України. Частиною цієї Програми є курс для неурядових організацій, спрямований на підвищення знань і розвиток навичок для більш ефективної співпраці вітчизняних неурядових організацій і українського парламенту. Курс передбачає детальне ознайомлення зі шляхами та інструментами, необхідними для ефективної співпраці громадянського суспільства та Верховної Ради України, а також опанування навичок, важливих для успішного лобіювання, адвокасі-діяльності та організації громадянських кампаній.   

Курс був розроблений консорціумом експертів з Великобританії, серед яких – представники Центру демократичного державного управління при факультеті державного управління Ессекського університету, Національної Ради Волонтерських Організацій і Фонду Томсона Ройтерса, у співпраці з українськими організаціями – Лабораторією законодавчих ініціатив і Могилянською Школою Журналістики в Національному університеті «Києво-Могилянська Академія».    

Завданнями курсу є:

Переосмислення українськими неурядовими організаціями ролі парламенту, а також ознайомлення зі шляхами конструктивної співпраці з парламентом і парламентарями;
Розвиток навичок, необхідних для успішного лобіювання, адвокасі-діяльності, організації кампаній та політичного аналізу;
Розвиток навичок, необхідних для ефективної співпраці з медіа в рамках адвокасі-діяльності та організації кампаній;
Налагодження робочих зв’язків між неурядовими організаціями, народними депутатами України та представниками Апарату Верховної Ради України.  
Тематика курсу стосується:

парламентського та законодавчого процесів;
інструментів і механізмів співпраці неурядових організацій з парламентом;
стратегій і способів лобіювання, адвокасі-діяльності та організації кампаній;
способів співпраці неурядових організацій з медіа, а також шляхів впливу на громадську думку.
Курс розрахований на представників українських неурядових організацій, які мають досвід лобістської діяльності та проведення кампаній – тобто йдеться не про навчання базовим навичкам. Досвід такої діяльності або участь у тренінгах із відповідною тематикою є обов’язковою вимогою. Наявність досвіду попередньої співпраці з Верховною Радою України не є обов’язковим.     

Відбір організацій-учасників базуватиметься на інформації про організацію, поданій у аплікаційній формі. Оскільки навчання потребує високої активності учасників, їх кількість обмежена до 16-ти осіб на кожен модуль. Відбір проводитиметься на конкурсній основі.

Підставою для співпраці відібраних учасників і організаторів буде письмова неформальна угода, відповідно до якої представники відібраних організацій зобов’язуватимуться відвідати всі заняття вибраних модулів. Угода передбачатиме, що визначені учасники навчатимуться за модулем 1, а також модулем 2 чи 3 на вибір або обома з них. Такий підхід потребує від керівництва організацій-учасниць звільнення слухачів курсі від усіх робочих обов’язків (включно із телефонною комунікацією) та від присутності на місці роботи на час навчання. Крім того, оскільки проводити тренінги планується за межами Києва, учасники з Києва повинні бути готові перебувати не вдома протягом часу навчання.    

Незважаючи на обмежену кількість місць, ми заохочуємо Вас взяти участь у відборі, оскільки сподіваємося, що цей курс буде розвинений у інші навчальні програми.

БІЛЬШ ДЕТАЛЬНУ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ПРОЕКТ, ОРІЄНТОВНУ ПРОГРАМУ НАВЧАННЯ ТА АПЛІКАЦІЙНУ ФОРМУ МОЖНА ЗНАЙТИ ЗА ПОДАНИМИ НИЖЧЕ ПОСИЛАННЯМИ.

Заповнена аплікаційна форма має бути надіслана на електронну адресу Helen@laboratory.kiev.ua до 15 вересня 2009 року. За більш детальною інформацією звертайтесь за вказаною електронною адресою або за телефоном (+38044) 531 37 68 (контактна особа – Олена Чебаненко).

Із нетерпінням чекаємо на Ваші аплікаційні форми!

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПРОЕКТ

ОРІЄНТОВНА ПРОГРАМА НАВЧАННЯ

АПЛІКАЦІЙНА ФОРМА

Джерело: http://www.parlament.org.ua/index.php?action=news&ar_id=1897&as=0

Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 651 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0