Головна » 2009 » Липень » 22 » Гранти фундації імені Герди Генкель для молодих істориків України, Росії, Білорусії та Молдови
17:42
Гранти фундації імені Герди Генкель для молодих істориків України, Росії, Білорусії та Молдови
Гранти для молодих істориків України, Росії, Білорусії та Молдови – одна зі спеціальних програм фундації імені Герди Генкель (Gerda Henkel Stiftung), яка займається підтримкою історичних досліджень.
У програмі можуть брати участь молоді науковці-історики (аспіранти, кандидати та доктори наук) із зазначених країн з метою проведення дослідження у себе на батьківщині або в межах німецького університету чи дослідницької установи. Найближчий дедлайн для подання проектів на розгляд – 31 липня 2009 року.

Гранти для молодих істориків України, Росії, Білорусії та Молдови – одна зі спеціальних програм фундації імені Герди Генкель, яка займається підтримкою історичних досліджень.

У програмі можуть брати участь молоді науковці-історики (аспіранти, кандидати та доктори наук) із зазначених країн з метою проведення дослідження у себе на батьківщині або в межах німецького університету чи дослідницької установи.

Фундація розглядає заявки на фінансування проектів трьох типів:

- стипендії для аспірантів та дослідницькі стипендії (для кандидатів та докторів наук) з метою підтримки наукової роботи на батьківщині кандидата (стипендії надаються на строк до 24 місяців);

- короткотермінові стипендії для дослідницької роботи з вивчення Східної Європи в німецьких університетах включно з витратами на поїздку (максимальна тривалість – 6 місяців);

- короткотермінові стажування українських вчених у німецькому університеті чи дослідницькій установі (включно з витратами на поїздку, максимальна тривалість – 3 місяці).

Для подання аплікації, необхідні подати такі документи:

- заповнену аплікаційну форму (окрему для кожного з трьох типів фінансування);
- опис дослідницької пропозиції (до 8 сторінок);
- докладний план та розклад роботи;
- детальний опис витрат на дорогу;
- життєпис апліканта;
- інформацію про те, чи має проект фінансову підтримку третьої сторони і якщо має, то детальний опис джерела та обсягів підтримки.

Додатково для тих, хто подається на дворічні стипендії:
- перекладені та завірені документи про освіту;
- рекомендацію університетського викладача;
- рекомендацію викладача з іноземного університету.

Документи можуть бути оформлені англійською або німецькою мовами.

Документи від апліканта приймаються фундацією в будь-який час, проте розглядаються комісією два рази на рік. Кінцевий термін подання документів для розгляду, що відбудеться восени 2009 року, - 31 липня 2009 року.

Джерело: http://eu.prostir.ua/grants/236085.html

Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 742 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0