Головна » 2009 » Липень » 30 » Конкурс "Юридичний супровід громадських ініціатив"
18:57
Конкурс "Юридичний супровід громадських ініціатив"

Конкурс "Юридичний супровід громадських ініціатив"
Мета -- забезпечення юридичного супроводу громадських ініціатив, спрямованих на вирішення ключових питань місцевого розвитку.
Донори -- Міжнародний фонд "Відродження"
Учасники -- громадські організації, неприбуткові об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), органи самоорганізації населення, а також їхні коаліції, мережі, об’єднання.
 
Умови Пріоритети конкурсу:

-- забезпечення надання громадським організаціям, ОСББ, органам самоорганізації населення та ініціативним групам громадян безоплатної правової консультативної допомоги в процесі вирішення ними актуальних питань місцевого розвитку;
представлення та відстоювання колективних інтересів громадських організацій, ОСББ, органів самоорганізації населення та ініціативних груп громадян у судах, органах державної влади та місцевого самоврядування в процесі вирішення актуальних питань місцевого розвитку;
-- проведення навчання членів громадських організацій, ОСББ, органів самоорганізації населення та ініціативних груп громадян з питань правового забезпечення їхньої діяльності;
-- підготовка та розповсюдження навчальних посібників, буклетів тощо, які спрямовані на висвітлення найбільш актуальних питань правового характеру, які виникають в процесі поточної діяльності громадських організацій, ОСББ, органів самоорганізації населення та ініціативних груп громадян.

Просимо взяти до уваги!

Термін реалізації проекту не може перевищувати 12 місяців.

Проекти мають містити чіткий перелік питань, з яких передбачається надавати правову підтримку громадським організаціям, ОСББ, органам самоорганізації населення та ініціативним групам громадян.

Якщо в рамках проектної діяльності передбачається проведення навчання членів громадських організацій, ОСББ, органів самоорганізації населення та ініціативних груп громадян, до проекту в якості окремих додатків мають бути додані попередні варіанти програм передбачених навчальних заходів.

Проекти мають містити детальний опис змістовного наповнення поліграфічної продукції, яку передбачається видати в рамках проекту, а також схему їхнього поширення.

Проектна діяльність має передбачати широке інформування членів відповідної громади про хід реалізації проекту та його результати (у тому числі через обов’язкове проведення підсумкової прес-конференції).

В якості окремих додатків до проектів мають бути додані розгорнуті резюме осіб, які будуть безпосередньо забезпечувати юридичний супровід громадських ініціатив, а також проводити навчання для членів громадських організацій, ОСББ, органів самоорганізації населення та ініціативних груп громадян.

До проектів, що реалізуються в партнерстві з іншими громадськими організаціями, ОСББ, органами самоорганізації населення, мають бути долучені листи, що засвідчують готовність партнерів до участі у реалізації проекту та характер цієї участі.

У випадку подання проекту ОСББ, до проекту має бути додана копія довідки податкової інспекції, яка свідчить про неприбутковий статус відповідного об’єднання.

Проекти, що не відповідають цим вимогам, розглядатися не будуть.

Перевага надаватиметься проектам, що здійснюються у коаліції з іншими громадськими організаціями, а також організаціями аналітичного, експертного спрямування, ОСББ та органами самоорганізації населення, особливо в населених пунктах із населенням до 100 000 осіб.

Загальний бюджет конкурсу – 110 000 доларів США.
 
 
 Максимальний розмір гранту
  20 000 доларів США (середній розмір гранту складатиме 10 000-15 000 доларів США).
 
 
 Останній термін подання проектів
  30 вересня 2009 року.
 
 
 Оголошення результатів
  30 листопада 2009 року.
 
 
Аплікаційна форма конкурсу
  Загальні умови
  Проекти з додатками подаються у 9 примірниках (1 оригінал та 8 копій), а також в електронному вигляді.
Якщо учасники конкурсу не мають можливості відправити проект електронною поштою, проект подається лише у друкованому форматі, без подання його у електронному вигляді.
Під датою подання проектів слід розуміти дату відправки проекту на адресу МФВ за поштовим штемпелем, а також дату його відправки на електронну скриньку. Проекти, що були відправлені поштою чи на електронну скриньку після вказаного в оголошенні терміну, не розглядатимуться.
Програма не надає ґрантів політичним партіям, релігійним громадам і приватним (фізичним) особам.
Проекти, надіслані факсом, або лише на електрону пошту (без подання друкованих копій, оформлених відповідно до існуючих вимог), не розглядатимуться.
Подані на конкурс матеріали не повертаються й не рецензуються.
Про результати конкурсу буде повідомлене листом.
Остаточне рішення щодо проекту перегляду не підлягає.
Причини відмови в підтримці проекту не повідомляються.
Фонд офіційно підтверджує факт отримання проектів листом, який надсилається аплікантам після реєстрації проектної пропозиції у Відділі управління проектами МФВ.

Проектні форми можна отримати звичайною поштою, попередньо надіславши запит за адресою, що вказана нижче, та на веб-сторінці МФВ.
 
Поштова адреса:

Програма "Посилення впливу громадянського суспільства"
Міжнародний фонд "Відродження"
вул. Артема, 46, Київ, 04053, Україна

Інтернет: www.irf.kiev.ua/ua/programs/cs/cs

Електронна пошта програми: cs@irf.kiev.ua

Олексій Орловський, директор програми "Посилення впливу громадянського суспільства" ..•
тел: +380 (44) 461 95 00 | факс: +380 (44) 486 01 66
eлектронна пошта: orlovsky@irf.kiev.ua
офіс: м. Київ, пров. Бехтерєвський, 13-a, кім. 14 
 

Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 697 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0