Головна » 2009 » Липень » 31 » Конкурс "Громадські центри підтримки реформування системи житлово-комунального господарства"
12:50
Конкурс "Громадські центри підтримки реформування системи житлово-комунального господарства"

Конкурс "Громадські центри підтримки реформування системи житлово-комунального господарства" 
Мета -- сприяння проведенню реформи житлово-комунального господарства на місцевому рівні шляхом розвитку діяльності громадських центрів підтримки реформування системи житлово-комунального господарства.
Донори -- Міжнародний фонд "Відродження"  у співпраці із LGI-OSI (Будапешт) 

Учасники громадські організації, неприбуткові ОСББ, органи самоорганізації населення, а також їхні коаліції, мережі, об’єднання.
Умови -- Пріоритети конкурсу

Проектна пропозиція може передбачати створення нових або підтримку діяльності наявних громадських центрів (організацій), які сприяють реформуванню системи житлово-комунального господарства, що діють на місцевому рівні, на базі яких може здійснюватися наступна діяльність:

·          надання консультативних, інформаційних, методичних та інших видів послуг об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та членам ініціативних груп зі створення нових ОСББ;

·          надання первинної правової допомоги членам місцевої громади, ОСББ та ініціативним групам при вирішенні суперечок, які виникають у взаємовідносинах із органами влади та постачальниками житлово-комунальних послуг;

·          проведення навчання членів ініціативних груп, а також активу ОСББ питанням створення, організації поточної діяльності, фінансування ОСББ тощо;

·          проведення поточного моніторингу якості та обсягів послуг, які надаються населенню в житлово-комунальній сфері, громадський аудит менеджменту суб’єктів господарювання, що надають житлово-комунальні послуги на місцевому рівні;

·           розробка, лобіювання нових та удосконалення наявних актів органів місцевого самоврядування та їхніх посадових осіб, спрямованих на забезпечення громадського контролю за якістю та обсягами послуг, які надаються населенню в житлово-комунальній сфері, в т.ч. спрямовані на створення сприятливих умов для розвитку ОСББ.

 Просимо взяти до уваги!

·       Термін реалізації проекту не має перевищувати 10 місяців.

·       Проекти, які передбачають проведення моніторингу діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування та / чи громадського аудиту суб’єктів господарювання, що надають житлово-комунальні послуги, в якості окремого додатку повинні містити інструментарій (методи, критерії, джерела інформації тощо) здійснення такого моніторингу та/або громадського аудиту.

·        Проектні пропозиції, спрямовані на проведення моніторингу та/або громадського аудиту, мають обов’язково передбачати проведення лобістської діяльності з просування підготовлених пропозицій, нормативно-правових актів тощо, в органах місцевого самоврядування .

·        Якщо в рамках проектної діяльності передбачається проведення навчання членів ініціативних груп, а також активу ОСББ, до проекту в якості окремих додатків мають бути додані попередні варіанти програм запланованих навчальних заходів.

·        Проекти, які передбачають розробку нових чи вдосконалення наявних нормативно-правових актів, повинні містити їхній стислий опис, а також механізми лобіювання прийняття та впровадження, що оформлюється окремим додатком.

·        Проекти мають передбачати проведення широкого обговорення результатів моніторингу діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування та / чи громадського аудиту суб’єктів господарювання, що надають житлово-комунальні послуги, а також підготовлених нормативно-правових актів, шляхом проведення дебатів, громадських слухань та інших публічних заходів.

·        Проектна діяльність має передбачати широке інформування членів відповідної громади про хід реалізації проекту (оприлюднення результатів моніторингу та/або громадського аудиту, проведені громадські слухання, публічні дебати, підготовлені проекти нормативно-правових актів, заплановані та проведені заходи тощо) та його результати (у тому числі через обов’язкове проведення підсумкової прес-конференції).

·        До проектів, що реалізуються в партнерстві з органами місцевого самоврядування, іншими громадськими організаціями, ОСББ, органами самоорганізації населення, мають бути долучені листи, що засвідчують готовність партнерів до участі у реалізації проекту та характер цієї участі.

·        У випадку подання проекту ОСББ, до проекту має бути додана копія довідки податкової інспекції, яка свідчить про неприбутковий статус відповідного об’єднання.

      Проекти, що не відповідають цим вимогам, розглядатися не будуть.

Перевага надаватиметься проектам, що здійснюються у співпраці з органами влади, коаліції з іншими громадськими організаціями, а також організаціями аналітичного, експертного спрямування, ОСББ та органами самоорганізації населення, у тому числі з інших областей України.

Загальний бюджет конкурсу – 75 000 доларів США.
 
 
 Максимальний розмір гранту
  15 000 доларів США
 
 
 Останній термін подання проектів
  10 вересня 2009 року.
 
 
 Оголошення результатів
  15 листопада 2009 року
 
 
Аплікаційна форма конкурсу
  Загальні умови
  Проекти з додатками подаються у 9 примірниках (1 оригінал та 8 копій), а також в електронному вигляді.
Якщо учасники конкурсу не мають можливості відправити проект електронною поштою, проект подається лише у друкованому форматі, без подання його у електронному вигляді.
Під датою подання проектів слід розуміти дату відправки проекту на адресу МФВ за поштовим штемпелем, а також дату його відправки на електронну скриньку. Проекти, що були відправлені поштою чи на електронну скриньку після вказаного в оголошенні терміну, не розглядатимуться.
Програма не надає ґрантів політичним партіям, релігійним громадам і приватним (фізичним) особам.
Проекти, надіслані факсом, або лише на електрону пошту (без подання друкованих копій, оформлених відповідно до існуючих вимог), не розглядатимуться.
Подані на конкурс матеріали не повертаються й не рецензуються.
Про результати конкурсу буде повідомлене листом.
Остаточне рішення щодо проекту перегляду не підлягає.
Причини відмови в підтримці проекту не повідомляються.
Фонд офіційно підтверджує факт отримання проектів листом, який надсилається аплікантам після реєстрації проектної пропозиції у Відділі управління проектами МФВ.

Проектні форми можна отримати звичайною поштою, попередньо надіславши запит за адресою, що вказана нижче, та на веб-сторінці МФВ.
 
Поштова адреса:

Програма "Посилення впливу громадянського суспільства"
Міжнародний фонд "Відродження"
вул. Артема, 46, Київ, 04053, Україна

Інтернет: www.irf.kiev.ua/ua/programs/cs/cs

Електронна пошта програми: cs@irf.kiev.ua

Олексій Орловський, директор програми "Посилення впливу громадянського суспільства" ..•
тел: +380 (44) 461 95 00 | факс: +380 (44) 486 01 66
eлектронна пошта: orlovsky@irf.kiev.ua
офіс: м. Київ, пров. Бехтерєвський, 13-a, кім. 14 
 
Олександра Горячева, менеджер програми
"Посилення впливу громадянського суспільства" ..•
тел: +380 (44) 461 95 00 | факс: +380 (44) 486 01 66
eлектронна пошта: goriacheva@irf.kiev.ua
офіс: м. Київ, пров. Бехтерєвський, 13-a, кім. 2 
 
Діана Зубко, координатор програми "Посилення впливу громадянського суспільства ..•
тел: +380 (44) 461 95 00 | факс: +380 (44) 486 01 66
eлектронна пошта: zubko@irf.kiev.ua
офіс: м. Київ, пров. Бехтерєвський, 13-a, кім. 2 
 

http://www.irf.kiev.ua/ua/programs/cs/cs/open/?doc:int=6636

Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 831 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0