Головна » 2009 » Серпень » 21 » Вітання Т.в.о. Міністра закордонних справ України В.Хандогія
18:25
Вітання Т.в.о. Міністра закордонних справ України В.Хандогія

Вітання Т.в.о. Міністра закордонних справ України В.Хандогія працівникам дипломатичної служби України з нагоди Дня Незалежності України (24 серпня 2009 р.)
Щиро вітаю вас з 18-ю річницею Незалежності України.
Цьогорічний День Незалежності України має особливе змістовне, символічне та емоційне навантаження.
Вісімнадцять років у житті людини – це повноліття.

Вісімнадцять років у житті нашої держави – це вагомий і незамінний етап її новітнього державотворення.

Сьогодні нас має сповнювати гордість за те, що Україна відбулася як самобутня демократична європейська держава, як цивілізований, миролюбний, надійний і передбачуваний міжнародний партнер.

У цьому, шановні колеги, є частка і нашої праці.

Ми також маємо  пишатися тим, що, повернувши собі правдиве минуле, Українська Держава стала на крок ближче до омріяного поколіннями українців майбутнього в Європейському Домі.

Звісно, людина, тим паче громадянин молодої держави, завжди прагне більшого.

Проте, гадаю, вісімнадцять років тому такого поступу від України у світі очікував мало хто. Дехто – навіть чинив і чинить сьогодні цьому спротив.

Переконаний – ми маємо гарний інструментарій, аби гідно зустрічати виклики Українській Державності. Передовсім, це Акт проголошення незалежності України, 18-ту річницю якого ми святкуємо нині.

Цей документ, підтриманий волевиявленням понад 90 відсотків українських громадян, надав Незалежності України беззаперечну міжнародну легітимність, ставши оберегом нашої державності.

Тому головне завдання кожного українського дипломата – створювати сприятливі зовнішньополітичні умови для щоденного впровадження в життя засадничих положень Акту. Такими є продовження тисячолітньої традиції державотворення в Україні, неподільність і недоторканість території України, чинність на території України винятково Конституції і законів України.

На жаль, світова економічна криза боляче вдарила по нашій державі. Міністерство закордонних справ, увесь його колектив не стали винятком.

Ми всі добре знайомі з фінансовими труднощами, з якими щоденно зіштовхується Центральний апарат МЗС і наші закордонні дипломатичні установи.

Вдячний вам за працю в таких непростих умовах.

Переконаний – ці випробування є тимчасовими.

З нагоди Дня незалежності зичу вам нових професійних досягнень на благо Української Держави, творчої наснаги, козацького здоров’я, щастя та родинного тепла.

Зі святом Вас!
Слава Україні!
 
Київ, 21 серпня 2009 р.
Категорія: Повідомлення | Переглядів: 705 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0